Grässäsongen är nu nog slut för våran del

För tio dagar sedan skrev jag hur vi var klara med vårat gräs, men troligtvis inte med gräskörningen för i år. Det var vi inte heller vi hade en kund kvar som vi idag har kört hos. Nu tror jag nog däremot att vi kan dra ett streck över gräskörning för våran del i år. Det kan va fel, men jag tror att press och plastare nu får gå i vinterdvala.

Slutet på säsongen

Även detta år verkar det som att det blev ett avslut på grässäsongen och som vanligt är det blandade känslor. Det är skönt att få ett avslut, det är det verkligen, men lite mer körning skadar ju inte. Det är lite trevlig för kassan att köra in lite pengar. Nu verkar det ändå som sagt var som att det är över och sist ut var en trogen kund som också brukar vara den vi avslutar säsongen hos. Skönt att inte behöva ändra på ett vinnande koncept. När vi nu idag ändå hade final känsla så passade vi på att slå och pressa samma dag. Det var inte ursprungs planen, men tidigarelagt ruskväder med start redan imorgon gjorde att allt kördes idag. Det är ändå ont om torrväder nu och risken att ruskväder hindrar från att det går att komma ut något mer i år på vettigt vis, så jag tror inte så många andra alternativ fanns om man ville skörda i år. Nu är det ändå gjort och hoppas att fodret går hem hos de som ska äta det.

 

Morgonen började med att slå gräs igen.
Sen blev det pressning
Med tillhörande plastning.
Fodret var inte direkt hötorrt när det pressades, men det var inte meningen heller.
Mer gräs
Ett stycke fullsnittad bal.
Färdig produkt som väntar på att köras hem och användas.
Körningen började fint höstväder
men fick under ett tag pågå i snöfall.

och det här är sista balen ut att plastas i år. Om inget oförutsett händer.

Fler bilder:

 

Nu får grejorna stå och lugna sig någon vecka ifall mer körning skulle dyka upp, men sen får det tas om hand inför sin vinterdvala.

 

Apropå avslut så gick vi igår i mål med höstbekämpningen av ogräs i höstvetet igår. Detta är det som sist såddes och det börjar nu komma fint. Här är det lite minder blandade känslor än med gräset, det här är bara skönt att bli klara med tycker jag.

Det var det för idag, nu får vi se vad nattens väder gör om vi kanske får rycka in o halkbekämpa lite eller inte.