Förberedelserna är klara och första gänget kor är inne

Vi har fortsatt fokus på att se till att få in våra kor den här veckan och idag fortsatte förberedelserna. Vi lyckades även få in ett första gäng kor, nu är det bara resten kvar så är vi klara…

I mål med förberedelserna

Idag har vi försökt vara så effektiva som möjligt i vårat arbete med att ta in kor, även fast det mest handlat om förberedelser och iordningställning av lagården. Men det är ju helt klart en del i arbetsmomentet som måste göras om vi ska få in några kor. Det vi gjort är att vi fortsatt halm upp och sätta upp grindar, samtidigt som vi städat det som behövts och till slut så slog vi igen portarna och lagården var helt redo för djur.

Förberedelserna med att halma upp fortsatte idag.
Fem balar mellan stolparna var på dagens recept
och receptet innehöll höll rapshalm iag med. Jag måste säga att den håller mycket högre kvalitet än jag trodde, vilket är väldigt skönt.
Redo för att stänga igen.
Grindar och plankor ska dit och så småningom några skivor.
Stängt vare här
Det mesta av arbetet idag övervakades av detta gäng, ett gäng dikor som verkar väldigt motiverade att få komma in.
Städning av foderbord. Lövblåsen gör ett jättebra jobb med att få bort smuts som yrt fram.

Första tio är inne

När vi såg att vi låg bra till i fas så började vi ta in lite djur parallellt med att det sista gjordes i ordning. Det var en grupp där vi redan hade fållan stod och det handlade om tio djur som kördes hem i djurtransporten. De verkade inte helt missnöjda med att få komma in. Nu så återstår endast 60 kor och fyra avelstjurar att ta in så är vi i mål med djurintaget för den här hösten. Vi kommer att fortsätta att ta in djur imorgon och som det smattrar mot rutan nu, så borde de vara motiverade damer som tas in.

De första tio att tas in verkade inte svårövertalade och kom snabbt farande av sig själva när vi började röra oss i hagen.
Motivationen höll hela vägen in i fållan
För säkerhets skull hade vi garderat oss med en ensilage bal för att locka in dem. Den behövdes nog egentligen inte, men gillade den gjorde de helt klart.
Sen blev det djurtransport hem till lagården.
Inne
De verkar i alla fall inte missnöjda med att få komma in nu.
Sugna på foder var de i alla fall helt klart.

Sen var det bara att plocka ihop fållan och köra den vidare.
Här är planen att fortsätta imorgon. Fållan är i alla fall på plats.
Passar också på att idag gratulera 20:in till att ha gått 9000 timmar, grattis till den.

 

Nu är det läggdags igen, sov gott ni som ska sova.