Nu är alla djur inne

Ett av veckans mål var att ta in alla djuren innan fredagens slut och riktigt blötväder dyker upp. Nu är målet uppfyllt och alla djuren är inne. Nu har vi inga djur alls ute och det känns väldigt bra att ha detta gjort nu. Precis som vanligt är det lika skönt att ta in dem på hösten som att släppa ut dem på våren. 

Alla djur inne

Ja, nu är som sagt var allt djur inne. Det betyder att hagarna är tomma och lagårdarna har lite djur i sig. De är långt ifrån fulla, men så får det helt enkelt  vara. Intagningen av djur har gått väldigt bra och vi har både motat och kört hem djur beroende på hagarna placeringar. Vi blev till och med klara med en dags marginal och det är inte alltid. Även om jag som är tids optimist hade tänkt att vi nog skulle vara klara lite tidigare så får vi nog vara nöjda, vet inte om det kunnat gå så mycket bättre. Det är ju alltid lite lurigt med hur lång tid det tar när man hanterar djur, de är ju individer och situationer kan skilja sig ordentligt. Nu slapp vi helt kor på tvären eller griniga avelstjurar så det flöt på väldigt bra.

Ännu en kogrupp som ska in i fållan.
Tillbackning av transport.
Muta med ensilage i fållan.
En var däremot inte nöjd med bara ensilage utan fick mutas med lite kross.
Hon var lite seg, men till slut gick det att locka in henne. Hon var en sån där som inte vill bli motad för då springer hon åt andra hållet. Så list och lirk fick det bli istället.
Kvigor på väg mot fållan.
Kvigor på väg in i lagården.
Det kunde ha blivit lite dramatiskt ett tag när en Hereford ko höll på att backa sönder transporten, men hon stannade i tid som tur var..
En provisorisk lagning fick rycka in.
Sist ut att tas in var avelstjurarna. Även de lockas in i fållan med hink.
På väg mot sitt tillfälliga hem.
Nu är det lite kor i lagården.

 

Fodret är serverat.
Lite vila i halmen.
Nu när korna är inne behöver de ju foder också. Vi har foder hemma, men inte det vi tänkt att dikorna ska äta. Därför fick vi idag åka och hämta ett lass.

Som sagt var väldigt skönt att djuren nu är inne. Undrar hur långt tid det nu tar innan man längtar efter att få släppa ut dem igen…