Tillbaka till vanliga verkligheten

Efter min intensiva vecka på Agritechnica så var det i morse dags för lite vanligt arbete på gården igen, i alla fall vanligare arbete för mig. Det är just nu fruktansvärt mycket som händer både framför och bakom kulisserna, men idag begränsar vi inlägget till dagens sysslor så reder vi ut allt annat senare….

Grävmassor

För ungefär ett år sedan så startade vi ett projekt med att bli av med ett surhål. Där ingick förutom täckdikning (med grävmaskin) backdikning också. Ett av momenten som ingick i detta projekt var att köra dikesmassorna till det täckdikade surhålet, eftersom att det låg både låg och att slangen hamnade lite grunt för att få fall. Detta hanns dock tyvärr inte med förra året utan blev släpande. Det skulle sedan ha gjorts i höstas, men då passade det inte på grund av för blöta förhållanden. Nu är däremot förhållandena bra, det är fruset i marken och massorna är både torra och ofrusna. Tid har vi egentligen inte, men det måste göras och nu går det så nu gör vi det helt enkelt.

Förra året inleddes ett projekt för att bli av med detta surhål.
Tyvärr så ligger allt lite lågt och slangen hamnade lite grunt. Därför så passar det perfekt att höja marknivån lite med dikesmassor.
Grävmaskinen lastades idag för flytt mot surhålet och dikesmassorna.
En bra indikation på att marken bär bra är att trailern inte sjönk ner när grävmaskin kördes ut för att lastas av.
Ganska så små spår för så elak trailer med tung last.
Bort med massorna från kanten.

Där i svackan hamnar massorna för att sedan spridas ut.

Skönt att vara igång med detta, cirka en dag till så är detta klart.

Lagom när grävmaskin skulle parkeras för dagen så blev vi sedan utringda för att åka och sanda säsongens första pass.
Mellösa och Hälleforsnäs är det vi nu kör i. Helpremiär i Mellösa är det och säsongspremiär i Hälleforsnäs efter några års uppehåll. Skönt att vara igång med detta igen. Det är helt klart trevligt att få köra in lite pengar.

Skön nu med en helt ny vecka att fylla med erfarenheter. Jag önskar alla en trevlig vecka!