Lite snöröjning

Så kom äntligen säsongens första snö och med den säsongens första snöröjning. Som vanligt är det skönt att komma igång och se så att både grejorna och vi fungerar. Frågar man mig så tyckte jag att allt fungerade bra. I år har vi både nytt område och en ny chaufför, så det var skönt att få mjukstarta lite i ett lagom snöfall.

Tre maskiner

I år hade vi som mål att öka på med snökörning igen och vi hade turen att vinna ett anbud, så målet uppfylldes. Det gör att vi nu har tre maskiner som går på snöröjning. Två som går åt Flens kommun och en som går åt Svevia och det känns som alldeles lagom körning. I år känns det väldigt skönt att ha lite snökörning att dryga ut kassan med efter det här ekonomiskt dåliga lantbruksåret, så nu hoppas vi att det snöar som aldrig förr!

Försten ut startar traktorerna, i morse blev det jag.
Härligt vitt guld ramlade från himmelen i natt. (Står om vanligt stilla när jag tar bilden)
Trottoarerna på genomfarten i Flen var mitt första uppdrag i natt.
Sen följde lite gator i Hällerforsnäs
Skönt med vikplog så man kan hålla snyggt vid folks infarter, postlådor och soptunnor
Två av våra tre ekipage. Alla har Holms 360 vikplogar, men sandspridarna är olika. Två har optimal och en duun.
Efter körningen åt våra kunder var det dags att åka hem och ploga gården.
När allt var färdigplogat var det dags för service och att vända stål.

Bra pass

Jag tycker att det här var ett bra första pass för säsongen. Det var lagom med snö för att det skulle vara på riktigt, men inte för mycket så det blev övermäktigt. Det var inte bara ny plogsäsong idag, det var även nytt område, ny chaufför och två nya plogar och allt gick nog bra. Vi hade lite strul med en traktor och AD-blue systemet, men det är fick vi förhoppningsvis ordning på nu ikväll. Nya chauffören vi har heter Johan och han rycker in och kör lite snö åt oss. Carl är inte längre kvar här så perfekt att Johan kan vara med att köra snö.

Nu drar jag i bromsen för detta inlägg, sömnen ligger som vanlig efter och jag vet inte om det kanske blir lite sandning i natt. Så det är nog ansvarsfullt att försöka sova lite….

Jag vet att inte alla gillar snö och har full förståelse för det, men jag gillar den. Snön gör det vackert, skapar lek åt barnen och vi kan tjäna pengar på den, hur bra som helst helt enkelt.