Gödselhögen har krympt

Fortsatt bra förhållanden för att köra ut gödsel till dem fält där det ska spridas och det har vi fortsatt att utnyttja. Nu har det som legat på gödselplattan flyttat ut i fält. 

Fortsatt gödseltema

Precis som jag skrev i mitt förra inlägg så kommer det nu vara en hel del djurgödseltema för oss nu. Som fortsättning på tema har vi nu tömt gödselplattan. Egentligen inte för att det behövdes utan för att det passade bra, det är ju som sagt var bra förhållanden för att lägga det i kompost ute i fält nu. Det är alltid skönt att få ut så mycket som möjligt till fält nu, det minskar arbetsbelastningen på sensommaren. En tom platta ger fler möjligheter också ifall vi måste gödsla ur någon lagård och det inte går att köra ut direkt i fält, då kan det hamna på plattan istället. Inte alls så dumt istället för att smeta sig ut på något fält och förstöra när det är mjukt i marken. Vem vet blötåret 2024 kanske detta är ända möjligheten vi har att komma ut med dyngan så här tills den ska spridas i slutet på augusti-början på september…..

En gödselhög som inte är för stor, men som gärna får krympa..
Lastning pågår
För att det ska gå så effektivt som möjligt kör vi med båda kärrorna och en som lastar. Jag hoppade emellan traktorerna och farsan skötte lastningen.
Inte mycket kvar här.
Tippning i fält på väl utvald plats.
När det nästan var slut var det bara att skrapa ihop allt.
Här är resultatet efter dagen. Helt tomt är det inte. Att få helt rent nu är bara att slösa energi i onödan, de ska ändå fyllas på direkt.

Så var redan denna veckan också förbi, sjukt vad fort det går… Det har varit en vecka med fullt ös på mycket, den har innehållit kurs, möten, konferens, snöplogning, skitkörning och mycket annat. Väldigt roligt, men slitsam vecka…. Hoppas nästa vecka också blir fartfylld och går fort. För direkt när den är slut ska jag bli gipsfri.

 

Jag önskar er alla en trevlig ny vecka, imorgon är det äntligen måndag igen!!