Några bilder från senaste dagarna

Egentligen hade jag tänkt hålla stängt här på rund av lite magsjuka, men här kommer ändå lite livstecken från dem senaste dagarna.

Rengöring andra sidan

Efter att förra veckan ha gödslat ut ena sidan utav två hos dikorna så var det den här veckan dags för andra sidan. Det är precis samma moment, men bara lite spegelvänt. Nu är det hursomhelst gjort och vi är helt redo för kalvningarna att sätta fart. De är beräknade att sätta fart 27/2, men vi räknar med att det kan bli tidigare.

Dags att gödsla ut andra sidan. Här öppnas allt upp.
Kor i väntan på ny bädd
Sen var det bara att ösa på. Här i stora kärran….
och här i lilla,
Full övervakning via kamerorna.
Tippar i fält, skönt med bra backspeglar.
Löpande underhålla av byggnads inventarier . Här fixar Christin en stolpe…
Den som satt var avrostad och fick ersättas med en mindre rostig stolpe.
Sen var det dags att halma upp. Vi gjorde detta med balarna som låg ute och tyvärr så hade snörena på vissa frusit fast ordentligt. då fick man ta lastaren till hjälp.
Vissa satt verkligen stenhårt.

Snö igen

Efter måndagen så var det i tisdags dags för snö igen och sedan dess har min tid gått åt det, förutom nu sista 10 timmarna när familjen firar magsjuka. Hursomhelst så bar det trevligt att köra lite snö igen och se till att det fyller på med lite pengar utifrån, jag brukar se det som lite skatteåterbäring…

Tillbaka i snösvängen och Hälleforsnäs igen.
Farsan i full fart med en utfart.
Från i natt när första svängen var klart. Ungefär här förstod jag att magsjukan nog var ett faktum, tur att dagens snösväng var av den lindrigare varianten….

 

Nu ska här njutas av en hundpromenad och hoppas att denna underbara magsjuka är på väg åt rätt håll. Hela familjen förutom ett av barnen njuter av magsjuka nu, lite synd att det är det busigaste barnet som är friskt……….