I mål med gödslingen för stunden

Ett av våra stora fokusområden nu har varit att få ut gödning på våra grödor så att vi kom upp i den grundgiva vi tänkt lägga. Det har varit intensiva gödslingsdagar och nu ikväll gick vi i mål. Inte alls så dumt faktiskt och nu har vi fått ut det kväve, svavel och kalium vi räknat med som grundgödsling. 

Skönt

Det var väldigt skönt att nu ikväll gå i mål med den planerade gödslingen. För bara några dagar sedan så såg det inte så ljust ut för att kunna köra så mycket gödning, men det vände och nu kan vi andas ut när vi är klara. Som det ser ut nu så är det nederbörd på gång torsdag, fredag och lördag i lagom mängd. Blir det så så kan detta bli helt perfekt, jag väljer att tro att det blir det i alla fall. Kvävenivån vi nu valt att lägga oss på på höstvete är 150 kg N/ha. Just nu är jag lite trött i skallen efter några hårda dagar med mycket på många plan, så det bli inte så mycket mer än så här i detta inlägg. Det kommer nog kanske ett inlägg inom snar framtid med hur vi gödslat och varför, men just nu ska jag sova och vila huvudet lite.

Här kommer i alla fall lite bilder från de senaste dagarnas gödsling.

Det har kört tidiga mornar på frost och vackra kvällar i sol, underbart med lite variation.

Nu väntar sängen och imorgon nya utmaningar.