Nu händer allt

Den här veckan blev en minst fullspäckad vecka. Massor händer som jag skulle vilja skriva om men jag behöver nog faktiskt försöka sova litegrann, så det får tyvärr bli ett övergripande kort inlägg. Jag får försöka fördjupa mig mer senare helt enkelt.

Kortfattat

Här kommer kortfattat vad som händer just nu.

Kväve komplettering – Jag själv har ägnat mig åt kvävekomplettering i höstvete, både eget och hos kunder. Sedan i söndags har jag nu hunnit över cirka 800 hektar.

Bomullsmögel – rapsen har verkligen börjat blomma nu och vi har gett den ett skydd mot bomullsmögel. Gamla rön jag hört var att man ofta körde för tidigt, men nu verkar det som att man ofta kört för sent. Vet inte riktigt vad som är rätt, men att det är bättre att köra lite för tidigt än sent, tycker jag låter som en bra teori.

Gulrost – En av årets snackisar verkar vara gulrost i Kask. Huruvida den tål gulrost och om det ska bekämpas när man hittar det. Vi höll oss lugna ett tag, men nu hittade vi mer och bestämde oss att köra med stöd av rådgivning.

Kornet är uppe – Kan nu glatt konstatera att kornet som såddes förra onsdagen nu är upp ordentligt. Riktigt skönt.

Massa annat – Förutom detta så händer en massa annat också. Bland annat kommer ett gäng som deltar på Landsbygds riksdagen hit och min äldsta son har brutit armen. Så full fart på många fronter just nu..

Bilder utan text:

 

Det var det hela lite snabbt. Ursäkta att det blev kort, hoppas på att jag hinner med lite längre inom snar framtid.

Jag kan avsluta med att konstatera att den oro jag känt över att vi skulle ha låga leveranser av kväve från marken i år, på grund av bland annat den blöta höst och vinter, verkar varit obefogad. Våra nollrutor visar på att vi har tämligen normala och till och med på, vissa platser, hög markleverenser av kväve.

Nu hoppas vi på att regnet som alldeles nyss småstartade sätter fart på riktigt. Det skulle nog säkra en bra veteskörd.