Ett onödigt blogginlägg…

Här kommer nog ett av mina onödigaste blogginlägg, ursäkta för det. Det är onödigt för att det handlar om att jag inte riktigt hunnit med att blogga som jag velat denna veckan och inte heller ikväll. Vi gick idag i mål med kväveklompletteringen av vårat egna höstvete och jag hade tänkt blogga om det nu, men livet kom lite emellan så det blev inte så…

Hursomhelst..

Jag har lovat mig själv att inte blogga om det inte finns innehåll i blogginlägget, men jag antar att blogga om att jag inte har tid att blogga också är något slags innehåll. Det skvallrar i alla fall lite om tillvaron just nu. Det har varit väldigt mycket nu ett tag, så är det bara och trotts att man vill göra allt får man prioritera lite när tiden inte räcker till. Nu ikväll så tänkte jag som sagt var dra av ett inlägg om våran kvävekomplettering, men det får vänta. Går allt som det ska kommer det imorgon istället, men jag har inte riktigt det materialet jag vill ha här just nu och då skulle det bara bli ett halvt inlägg enligt mig och det skulle inte kännas bra. En sak kan jag i alla fall säkert säga och det är att gällande kvävestatusen i år så hade jag helt fel när jag tidigare i år spekulerade om låga markleverenser i år. När jag nu har skannat våra nollrutor under veckan så har vi ett snitt på 7 kg N/ha högre i markleverens i år jämfört med förra året. Snittleverensen för våra 14 nollrutor är just nu 50 kg N/ha, så det är inte alls att betrakta som låg leverens vilket gör mig glad. Detta var ett fall där det var väldigt trevligt att ha fel. Dessa nollrutor är samtliga skannade i stadie 37 och vissa av dem fortsätter att grönska, upptaget kan bli högre. Hursomhelst så kommer det mer om detta i ett inlägg så snart jag kan..

Bilder:

Våra nollrutor för kväve och dess upptag.
Kornet fortsätter att komma upp fint. Foto: Jan Larsson
De plantor som kommit upp befinner sig nu i stadie 11
En fin liten skylt på ett av våra fält med ett viktigt budskap.

Sådär nu drar jag streck över detta och hoppas att jag snart kan komma med en liten rapportering från våran kvävekomplettering.