Hästfoder mellan skurarna

Det här med vad som är bra eller dåligt väder är inte alltid så lätt, ibland är det regn man vill ha och ibland solsken. En sak är i alla fall säker och det är att om man vill bärga torrt hästfoder så är solsken att föredra, särskilt när man slagit gräset. Den senaste tid har ju bjudit på lite ostadigt väder och det har inte varit lätt att hitta en lucka för att köra torrt gräs. På något häftigt sätt lyckades ändå två av våra kunder med just detta och vi är nyss hemkomna efter att ha pressat och plastat fint och torrt foder. 

Dessa ständiga beslut

Ja, det här med att ta beslut är inte alltid så lätt, särskilt inte när man ska ta hänsyn till vädret. Det finns ju gott om väderprognoser att kolla upp, men det enda som verkar ha varit mer ostadigt än vädret är just väderprognoserna. Regnet där hoppar fram, tillbaka, upp och ner. Nu har vi haft körning åt kunder som fokus och där är det kunderna som bestämmer när de vill skörda. Sedan försöker vi anpassa oss så gott det går. Med en fin lucka i väderprognosen tog kunderna beslut om att slå och väl när det var slaget så lades det in regn i prognosen. Inte jättekul, men det går ju inte att trolla så man får försöka anpassa sig. Det kom en del regn, men inte så mycket och efter regnet kom ännu en lucka med bra väder. Så trotts lite svängningar fram och tillbaka i vädret kunde det idag bärgas ett fint foder. Riktigt skönt tycker jag. Det där med att det finns foder som ligger på slag och helt plötsligt dyker det upp regn är inte så roligt alls. Så till slut blev det ett lyckligt slut på denna saga och cirka 40 hektar hästfoder kunde skördas med bra resultat. Jag vet inte hur vädret nu är där vi var och körde idag, men här regnar det och det bättrar på känslan lite att det är färdigt.

Efter ett tags stillestånd på grund av vädret var vi idag igång igen.
Torrt fint foder trotts ostadigt väder
Fina jämna balar
Pressning
Plastning
På slutet av passet var det en del otäcka moln i omlopp, men som tur var så skrämdes de bara och hölls sig sedan undan.

 

I och med slutet på detta pass har vi nu klarat av alla körning vi haft uppbokad för nu. Det innebär att nästa gång det blir en lucka satsar vi på att klippa lite egna vallar.