Stress och sköljmedel, en perfekt kombination

Sen kväll i soffan. Lätt stressad på eftermiddagen av anledningar som är värda ett helt eget blogginlägg.

Det går lite sådär nu med allt som ska göras och en trasig hjullastare. Det krävs planering och diverse insatser på olika fronter för att allt ska bli gjort men skam den som ger sig!

ljungby
En liten ledtråd till hur vi löser hjullastarproblemet just nu. Säkert någon som ser vad det är för maskin vi har lånat bara genom att titta på denna bild!

Men så är det allt det andra också. Brottningsträning för ungarna, läxor man borde hjälpa dem med samt en flaska sköljmedel tömd över hela tvättstugegolvet. Och bara det förresten, Sköljmedel! Använder folk sånt? Jag är emot sköljmedel, jag! Tycker det är onödigt. Vi har ju torktumlare för sjutton, och dessutom luktar det aldrig så gott som man tror att det ska göra.

Men sist vi var och handlade föll jag till föga. För då sa Matilda att nu fick det faktiskt vara nog! Att ingen annan mamma använde Yes i tvättmaskinen och att hon minsann hade kollat upp med mormor att sköljmedel, vid sidan av riktigt tvättmedel, var väldigt viktigt. Samt, och hör på det här, att hon hädan efter skulle sköta all tvätt här hemma!

tvatt

Jaja, nu blev det kanske inte så att hon tog över hela tvättansvaret, hon är ju trots allt bara tio år, men hon har tvättat en hel del och fått slaska på med det där sköljmedlet bäst hon har velat.
Men just i morse föll det sig inte bättre än att flaskan blev kvar uppe på tvättmaskinen när hon var klar. Och sedan damp den såklart ner i golvet och gick sönder när centrifugeringen drog igång.
Trist med blå sörja över hela golvet men jag kan lova att det inte bara luktade jord och gödsel utan även lavendel och grejer här hemma för en gång skull! En riktigt trevlig bieffekt!

Och just det. Det där med Yes handdiskmedel i tvättmaskinen. Det fungerar faktiskt riktigt bra! Fast man kanske inte ska använda det  jämt och ständigt, jag har fått för mig att det inte är optimalt för själva maskinen. Men det är i alla fall mitt bästa tips som en nödlösning om man inte har något tvättmedel hemma!
Men man ska tänka på att inte ta för mycket, det är viktigt. Någon tesked bara till en normalstor tvättmaskin och tvätten blir ren och fräsch och doftar friskt av nytorkad diskbänk! Sant. Prova. Och vill man inte att det ska lukta kök så kan man ju alltid använda sånt där onödigt sköljmedel!