Vi har köpt en Playboy-traktor!

Som jag har berättat förut så är L45:an död. Eller död och död, den ligger i koma kan man väl säga. Helt klart återupplivningsbar men väldigt passiv och vårdkrävande just nu. Och som läget är har vi ett skriande behov av en traktor och allra helst en hjullastare.

På grund av detta har vi haft några dagar av vånda, ständiga Blocketsökningar, en massa framochtillbakadiskussioner, en Jämtlandsresa och allmänt tråkig och uppgiven stämning i det Nysäterska köket.

Tills idag.

Idag blev det ett stort hål i plånboken men stämningen i köket är mycket bättre. Och det finns även hopp om att vi ska kunna få alla jobb gjorda som de ska.

Vi köpte en fin hjullastare idag. En L50D med både år och timmar på nacken men den känns väldigt rätt för oss.

hjullastare2 hjullastare3

Och kolla bara på fönsterdekalen! En Playboykanin! Det tyckte jag var en rolig liten bonus!

playboy

Att det sedan blev lite av ett äventyr utanför Ica på vägen hem, ja, det hör väl liksom till när jag är i farten.

Så här glad var jag i alla fall strax innan jag körde hem den från Sundsvall!

hjullastare

Men utanför Ica då?
Jo, jag kom körandes där, på väg hem, och tänkte att man kanske skulle passa på att handla lite. Mjölk, frukt, chips och en del annat. Så jag parkerade utanför Ica Kovland och gick in. Handlade, kom ut igen och startade traktorn. Jaha! Då ville den inte gå! Varken framåt eller bakåt! Tydligen en aktiveringsknapp som man måste trycka in som jag inte kände till. Och innan jag hittade den lyckades jag hitta tutan i stället! Flera gånger! Så halva Kovland fick se mig sitta i en hjullastare tillsammans med två stora matkassar, gasandes, tutandes och tryckandes på alla knappar utan att kunna lämna platsen! Till sist, efter ett samtal till säljaren, lyckades jag hitta rätt knapp och  kunde äntligen åka hem. Note to self: Se till att få en rejäl skämskudde uppsydd. Snarast.

icakasse

Väl hemma ville jag inte sluta köra! Det är ju så roligt! Danne erbjöd sig att ta över jobbet med foderblandningen vid ett tillfälle men det behövde han inte alls tyckte jag! Jag gjorde det så gärna själv och jag känner liksom redan att jag har börjat bygga upp en bra relation till den här maskinen!

balar