Bloggpanik och plöjning

Vilken panik när det inte går att logga in på bloggen! Det har inte gått att göra ett endaste inlägg här på ett par dagar och jag har haft svår bloggabstinens!
Ibland känner man ju att man inte har så mycket att berätta, men när man inte KAN blogga, då har man plötsligt hur mycket som helst att skriva om!

Här har det i alla fall plöjts. Eller Håkan har plöjt och Danne har kört fast med traktorn och gödselspridaren.

Vår plog är av modellen Gregiore Besson och jag tycker det låter så himla flaschigt och elegant! Man kan liksom gå runt och säga det med äkta franskt uttal, kanske rabbla upp några viner och till och med komma ihåg nån fras från språkundervisningen i skolan om man vill känna sig lite glamorös.
Tänk…jag var ju riktigt duktig på franska ett tag! På skolnivå förstås. Ganska låg skolnivå… Men jag kan i alla fall beställa mat och fråga om vägen till typ Louvren eller något annat franskt ställe. Att jag troligtvis skulle få in annan mat än den jag trodde jag hade beställt och sedan inte förstå vägbeskrivningen behöver vi inte tala högt om. Inte heller att jag har gått vilse i Paris som fjortonåring och hamnat i det ökända sexkvarteret Pigalle.

Men jag kan i alla fall uttala det där plognamnet på rätt sätt och säger man det högt så vipps! känner man sig lite mer kontinental och Birgitte Bardot-ig där man går i leran!

De andra kallar plogen Greger Bengtson i stället. Och det är ju bra det med. Lite mer rejält och svenskt.

Här är några bilder på Håkan, Danne och Greger.

Vi är nästan sjukligt glada för att Håkan finns och kan tänka sig att jobba här. En riktig bra karl!