Uuuäääh!!! Jag fick just skit i hela ansiktet!!!

Just så skrek jag i telefonen idag till en intet ont anande försäljare! Kanske inte något han hör varje dag i samtal med kunder men jag tänker att man får vara beredd på det mesta när man talar med lantbrukare.

Vilket kaos vi har haft här!

Djurflytt idag. Snabbt och enkelt? Nej, skulle inte tro det. Särskilt inte när det regnar och allt är täckt av ett tjockt lager gödsel.

tjurar

Tjurarna gjorde rivstarter och sladdade omkring framför, bakom och vid sidan av mig och Jenny när vi försökte få in dem i djurvagnen. På ett par minuter gick vi från att vara två hyfsat normala människor i arbetskläder till två brunprickiga, gödselfläckiga, blöta och lätt irriterade varelser. Det kändes som att ALLT var täckt av skit!

Det blev en lång och stressig dag. I höstmörker, regn och kyla. Men djuren är i alla fall flyttade, Håkan har plöjt och Danne hann med en del gödselspridning.

Men det är ingen särkilt rolig tid det här om jag ska vara ärlig. Man börjar känna sig trött efter sommarens jobb och dagarna blir korta och kvällarna så deprimerande mörka. Och mycket som ska hinnas med. Just nu är allt en enda lång kamp mot klockan, och vädret, nu när man vet att kylan snart är här.