Åter till brottsplatsen

Eller hem ljuva hem kanske man säger. Skönt är det i alla fall att vara tillbaka i Nysäter efter en tur söderut. 

Jag har varit i Stockholm på Lantmännens årliga distriktsstyrelsekonferens. Väldigt intressant och givande som vanligt.
Jag tycker det är en ynnest att vara förtroendevald. Jag måste bara säga det.  Att få jobba för medlemmarna i sitt distrikt och sätta sig in i hur ett stort kooperativ som Lantmännen fungerar.
Men ett är säkert, att ju mer man lär sig, desto mer inser man hur mycket det verkligen finns att sätta tänderna i. Oändligt mycket att lära!

lm

En portion kaos blev det också, som vanligt, och denna gång var det en väska och en del nederbörd som orsakade det.

Jag skulle åka redan klockan 7.20 men flyget blev framflyttat en timme. Bra, tänkte jag! Då slipper jag kliva upp så tidigt. Jag drack kaffe, kollade packningen, la ner datorn i väskan och for.

Utan väskan.

Inga kläder, ingen necessär, ingen dator, inga skor. Ingenting! Tack och lov hade jag min handväska i alla fall, med mobilen, bankkortet och lite annat krafs som kan vara bra att ha. Bara att skratta åt eländet!

Väl i Stockholm fick vi känna på naturens krafter. Hela huvudstaden blev lamslagen och ingenting fungerade ute på vägarna.

Om det var en orkan? Eller ett monsunregn?

Nej, det var snö!

Flera centimeter… Eller okej då, det snöade väl på rätt bra där ett tag men det är tydligt att det inte behövs några mängder för att det ska bli stora problem i en stad som Stockholm.

pingviner

Det blev en försenad konferensstart och vissa kunde inte komma förrän framåt kvällen. Men vi som var där fick i alla fall en intressant dag med bra föreläsningar och mycket framtidstro.
Och tänk, jag och bloggen var också med på ett hörn!

bonan
Här är vi. Jag och två riktiga bondebloggarproffs, Hanna Karlsson och Martin Moraeus. Vi berättade om varför vi skriver och vad som driver oss att berätta om lantbruk och vardag.

Jag kände mig som en katt bland hermelinerna. Jag menar, tänk bara Martins blogg Bonde på riktigt. Det bara flödar ju fram bildning och klokskaper, matematiska uträkningar och samhällsekonomiska och politiska analyser. Och så Hanna, fantastiska Hanna med Bondbönans Blogg på Facebook! Så direkt, så smart, så lättfattligt, konsumentvänligt och vackert!

Och så jag…Som skriver om att jag visade arslet på dansbanan…. Och lägger ut bilder på traktorer i lera.
Men roligt var det och så himla kul att träffa de andra två! Supertrevliga människor med mycket energi! Martin Moraeus var dessutom moderator för hela konferensen och gjorde ett jättebra jobb.

bondbonan

Men packningen då? Eller avsaknaden av packning? Jo, det löste sig det med. Desirée som är ordförande i vårt distrikt är en ordentlig människa. Till skillnad från mig. Hon hade järnkoll på sin packning och vi har dessutom samma klädstorlek. Jag fick låna en fin klänning till middagen och en tröja att ha idag så det var absolut inte synd om mig.

Slutet gott, allting gott och nu är jag hemma igen och ska sova.

Jo just det! Jag har ju fått en privatlektion i bugg också, det måste jag ju nämna! Men det finns det ingen bild på. Här är jag i alla fall tillsammans med Dick (dansläraren) och Gösta. Mycket gott sällskap!

Suddigare bild får man nog leta efter!
Suddigare bild får man nog leta efter men det syns ju att vi är glada!

Tack du som orkade läsa ända hit! Det blev ett långt inlägg!