Boxar och knarktvätt

5 december, 2016

Alla småkalvboxar är rengjorda och det känns hur bra som helst. Nu måste Jenny komma hit och se hur fint det är. Till och med ”snuskboxen” som hon kallar den, är rengjord!

Så här såg det ut innan.

skitiga-boxar

Och under processen.

skitigtJag har även tvättat boxdörrarna i nylagårn med högtryckstvätten och diskat alla hinkar ordentligt. Heja mig, eller hur?!

Det är fantastiskt med hetvattentvätt. Nästan som något sorts knark! På ett bra sätt alltså. Sådär så man inte vill sluta menar jag. Man får vräka på och spola och det är så effektivt att man nästan smäller av! Snyggt som sjutton blir det och man känner sig så nöjd när man är färdig.

tvatta2

Förut hetvattentvättade vi ofta inne i ladugården men det ska visst inte vara riktigt bra. Fukt och temperaturskillnader i luften är ju inget för småkalvar och dessutom virvlar det runt en massa partiklar och bakterier helt ohejdat när man tvättar.

Så vi gör så rent det bara går i stället. Utan att blöta ner. Men dörrarna kan man ju ta ut och tvätta, eller så kan man göra det i diskrummet som jag gjorde idag. Det blir en väldig skillnad med rena dörrar kan jag säga. Bra för djuren och en mycket roligare arbetsmiljö. Vet inte om bilden säger så jättemycket men om man tittar noga och jämför med den första så ser man att dörrarna är rena och fina!
rena-boxar

 

 

En liten rymling!
En orgie i fastkörningar!