En orgie i fastkörningar!

Jag fick en himla bra idé här! Jag måste bara berätta om den och se om det är någon som nappar.
Det gäller det här med traktorer och andra maskiner som hamnar lite fel…

Som många av oss vet är det riktigt jobbig att köra fast. Man får ringa efter hjälp och det tar ofta tid att komma på fast mark igen. Det ska dras fram kedjor och spännband och blött och kallt och jävligt kan det vara. Dessutom kan det bli irritation och gnissel i kommunikationen också om det vill sig illa!

Men efteråt! När man sitter vid bordet och dricker kaffe och pratar om hur det var, hur besvärligt man hade och vad folk sa när de kom för att hjälpa till! Då är det plötsligt ganska roligt! Och det skapar en hel del gemenskap också! För har man hjälpt någon som bokstavligt talat sitter i skiten, eller själv blivit hjälpt, så är man liksom fastkörarkompisar!

Min idé är nu följande. Vi gör ett gemensamt fotogalleri med bilder på olika maskinrelaterade missöden! Den som vill och vågar får gärna skicka en eller flera bilder till mig, mejladressen är elin@nysaterlantbruk.se och jag finns även på Facebook, både privat och på vår företagssida Nysäter Lantbruk. Skriv kort vem du är, vad man ser på bilden, var och när det hände och vem som är fotografen. Men se till att vara snäll! Bara bilder som är godkända av de som är inblandade. Samt med en försäkran om att det är okej att de hamnar på bloggen!

Först ut är Fredrik Nordin från Älandsbro! Han driver företaget Nordins Lantbruk och Entreprenad och här är han mitt i smeten med JD’n och plogen!

nordin

Bilden är från i maj i år och det skulle plöjas på en åker där en ledning hade grävts ner under vintern. Återfyllningen hade gjorts med frusna massor så det sa antagligen bara slurrrp och så satt Fredrik fast!

Traktorn är en John Deere 6170R och bärgningen gjordes med en annan JD förstås, berättar Fredrik. Han hävdar dessutom bestämt att de försökte med en Valtra först men att det bara blev värre då!? Vad tror ni andra!?