Livet vi valt

14 december, 2016

kalv-och-hand

Vi har valt det själva. Ingen tvingar oss att vara bönder, jobba mycket och vara utelämnade åt väder och vind.

Vi har valt det för att vi älskar det här livet. Vi älskar jorden, djuren och naturen och vi tror på det vi gör. Vi vill vara egenföretagare och forma vår egen arbetsdag. Vi har klivit i stövlarna och gått in i en bransch som påverkas av alla möjliga och omöjliga regler, lagar och snedvridna villkor.

För att vi älskar det.

Oftast.

Men ibland är det faktiskt ett helvete. När djuren blir sjuka, vädret förstör grödorna och arbetstimmarna är för många. När oron bygger bo i magen och andningen flyttar upp i bröstet. När glädjen och inspirationen är borta och livet plötsligt känns tungt. När det är tomt, tröttsamt och ensamt. När man inte har en aning om vad som ska bli nästa steg.

Man måste få vara ärlig och säga att livet är skit ibland. Att man har tappat fotfästet. Att det är tungt.

Även om det är ett liv man älskar. Som man har valt själv. 

De river stället!
Men dra åt skogen!