Vi överlevde!

Idag var det dags för paret Bergströms årliga julhandling. Inklusive ett Ikea-besök för införskaffande av några möbler.
Vad ska man säga? Det gick nästan över förväntan! Inga bränder, inget blod, inga svåra blodsockerfall och inga hot. Jag tappade bara bort Danne en enda gång och klippte inte av några okända människors presentsnören som förra året.

Jag blev möjligtvis aningens, lite irriterad vid några tillfällen men yttrade bara ett enda könsord under hela dagen. Och eftersom det knappt hördes så det räknas inte ens, så jag är ganska nöjd. julklapp

Däremot försökte jag visst stjäla någon annans Ikea-möbel. Helt utan avsikt förstås men ändå.
Jag hade köpt korv och kaffe och Danne hade väntat på att få hämta ut en sak som vi hade köpt. En bambugrej som vi ska ha i badrummet om någon undrar. Vi fikade och sedan skulle han gå och fylla på kaffe. Då ropade killen i disken att möbeln fanns att hämta. Jag gick dit men fick veta att jag behövde visa nån sorts pappers-kvitto-utlämnings-sedel som Danne hade i jackfickan. Och han var ju inte där just då. Så jag började förhandla och förklara att min man hade kvittot men att killen kunde langa ut kartongerna till mig så skulle papperslappen komma strax. Jag joggade iväg till Danne och fick veta att han redan hade fått ut vår möbel! Vi hade alltså inget att göra med de paket som var på väg fram. Däremot stod ett annat par där och tittade förvirrat på siffrorna på sitt utlämningskvitto. De undrade säkert varför jag försökte ta ett paket som helt uppenbart var deras!
Men det löste sig såklart. Som det alltid gör. Man får le och be om ursäkt bara, så blir alla nöjda och glada!

Sammanfattningsvis så här långt:

Danne tycker att det är lite för mycket kaos kring mig.

Jag tycker att mitt liv är mycket mer spännande än hans.

Han tycker att hans liv är spännande nog som det är.

Jag tycker att han lever alldeles för stillsamt.

Men han är en bra karl. Så jag tycker att han får väl leva som han vill då. Men ibland tycker jag att han borde ha en lite fruigare fru. I alla fall när det ska handlas saker till hemmet. Då borde han ha en kvinna som bryr sig lite mer om design, sängbordskulörer och handdukskvalitet. Och han höll med om det. Med det främsta argumentet att om han hade haft en sådan fru hade han inte ens behövt följa med till Ikea själv utan bara ge henne bankkortet och se fram emot ett liv i ett stilfullt inrett, trevligt hem.

Jag är mer den som bara vill ta mig igenom handlandet så jag kommer ut någon gång. Och så har jag väldigt svårt att tänka mig i förväg hur saker kommer att se ut när de är på plats. Jag kan väl omöjligt avgöra vad som är rätt färg och modell på ett sängbord? Så varför lägga för mycket tid på att fundera?

-Ta nåt bara, säger jag! Välj du! Det där blir bra! Nu drar vi!

handdukar

Såhär blev det i alla fall. Med bambugrejen. Och där är några av handdukarna också. Riktiga, fina handdukar som han valde utan att jag lade mig i det allra minsta. För om jag hade valt hade det troligtvis blivit superbilliga, jättefärgglada tramshanddukar som vanligt.

Nåväl, nu tror vi att allt är handlat och vi är glada att vi överlevde i år igen.

Hoppas alla har det bra i julstöket. Här är det mest stök och inte så mycket jul men det är ju några dagar kvar än!