Djurflytt och överkokt hjärna

Några bilder från djurflytten härom dagen. Mycket mer blir det inte eftersom min hjärna är lite överkokt för tillfället.

flytta-kalvar flytta-tjurar

Vi flyttar om djuren när vi har skickat iväg ett gäng på slakt för då blir det en box ledig i Hangarn.
Själva flyttandet är ett jobb som förenklades avsevärt när vi skaffade en djurvagn (som jag givetvis inte tog någon bild på). Förr fick man rigga upp grindar och andra hinder och bara släppa ut dem och försöka driva dem dit de skulle. Mycket besvärligt!

macka

Förutom att jag har kollat på när Ernst lagade små, små kalvsyltor och snurrade ihop trevliga julpynt av kablar har jag ätit mackor och druckit te i kväll. Och så har jag skrattat. Åt olika Hassan-klipp från Sveriges Radios arkiv. Hysteriskt roligt!

Men nu är det dags att sova. För i morgon är det sista chansen att jaga ikapp och brotta ner den rätta julkänslan och se till att den stannar här och håller sig lugn och snäll hela helgen. Wish me luck!