Djuren beter sig normalt men ungarna sitter fast

Det rullar på ungefär som vanligt här. På djurfronten i alla fall. De äter och sköter sig som de ska de små liven.

smakvigorna

utfodring

Med människorna är det lite värre. Barnen har suttit fast. I olika saker vid olika tillfällen tack och lov men alla utom Elias (väntar bara på att det ska bli hans tur snart) har suttit fast i något den senaste tiden.

Först var det Linnea. Hon ringde mig från sin farmor och berättade att jag inte behövde skynda mig att komma och hämta henne. Att hon inte var riktigt klar att åka hem än för att hon satt fast. I en hårborste! Och jag överdriver verkligen inte här. Hon satt fast! Eller borsten satt fast, det beror väl på hur man ser det. Jättehårt i alla fall!
Jag kom dit och det tog oss en timme att få lös allt hår.
trassel

Hon var måttligt road, men visade gott tålamod och stor uthållighet. Hon miste en hårboll stor som min knytnäve men till slut var det klart.

Sedan var det Lovisa. Hon kom och berättade att hon också hade fastnat. I en återkommande mardröm. En dröm där jag tydligen spelade huvudrollen och förvandlades till en vampyr om jag åt vindruvor. Och om jag gjorde det gällde det för Danne att få iväg mig ut i skogen och låsa in mig i en kupa innan jag bet ihjäl mina barn.
Det framgick inte riktigt vad som var värst, själva vampyrgrejen eller att hon inte riktigt litade på att Danne skulle fixa att rädda dem. Öppet för tolkning med andra ord.

Hur som helst, det löste sig det med, precis som det med hårborsten. För jag har nämligen ett fantastiskt tips när det gäller barn och mardrömmar. Det funkar varje gång. Jag ber dem att rita mardrömmen. Så detaljerat som möjligt och sedan får de visa och förklara. Och så lovar jag dyrt och heligt att det kommer att fungera och hittills har det faktiskt aldrig slagit fel. Testa det!
pizza

Sedan var det Matildas tur. Hon ringde när jag och Danne var i ladugården och bara skrek i luren. Vrålade som en galning att hon hade fastnat!

I stavmixern!

Gissa om man var snabb in i huset!? Lyckligtvis satt hon inte fast längre men hon var rejält uppsnittad runt hela ena pekfingret. Hon hade råkat trycka på startknappen när hon petade bort pizzadeg som hade fastnat i kniven.
Och fråga mig inte varför hon knådade pizzadeg med stavmixer. Jag känner inte att det är läge att närma sig den frågan ännu.

Blödde gjorde hon i alla fall, och smärtsamt var det. Men ungen lever och det blev en pizza till slut. God och inte alltför blodig.

Så nu är det bara Elias kvar. Undrar vad han kommer att fastna i?