Fredagsflytt och lite brinnande lava

Danne och jag flyttade djur på eftermiddagen. Det såg ut ungefär såhär.

Vi skjutsar dem i djurvagnen. Enkelt och bra.

De kikar upp så nyfiket över kanten när de åker!

Så här ser det ut när man har släppt av dem borta i Hangarn. De småjoggar tillsammans till den lediga boxen längst ner och alla andra tjurar råmar och skuttar när de springer förbi!

De är ju vanedjur så det bara sjunger om det, de här kreaturen. Så när det händer något ovanligt reagerar de direkt med ljud och nyfikna blickar. Det blir alltid lite extra fart och fläkt när man kommer med nya djur och det räcker att man backar emot med djurvagnen för att de andra ska börja råma!

Sedan blir det lugnt igen ganska fort och allt återgår till det normala. Även de nya acklimatiserar sig väldigt snabbt. Maten och kamraterna är ju de samma så efter bara en liten stund har de gjort sig hemmastadda.

Nu önskar jag alla en trevlig fredagskväll. För den som inte får nog av bönder kan jag tipsa om att Stefan Hildingsson från Bonde söker fru tydligen är med på Fångarna på Fortet just nu. Säkert underhållande!

Själv ska jag försöka avsluta en diskussion med Elias. Han vill veta vilket barn jag skulle rädda från brinnande lava om jag bara får välja ett! Klart jobbigaste samtalet idag.

 

Foto: Linnea Bergström