Några nya pojkar

Danne och tjejerna har varit på brottningstävling och jag har fått en fin bilresa till Storboda. Hämtning av nya kalvar stod på schemat och det var så vackert längs vägen att man nästan tappade andan! Perfekt väder. Några kallgrader bara och allt var täckt av ett tunt lager snö. Inte var det halt heller utan bara vanligt svenskt vinterväglag.

Äh, det går ju inte att fånga på bild hur vackert det var i verkligheten men det var ett rent nöje att köra bil den här dagen!

Och småttingarna då? 
Jo, sju superpigga små varelser fick jag med mig hem! De fick komma in och göra sig hemmastadda ett tag innan det var dags för mat.

Alla drack ordentligt så jag behövde inte truga och passa dem särskilt mycket.

Ibland kan det vara lite besvärligt med de första målen mat på ett nytt ställe. Dels kan det smaka lite annorlunda beroende på vad man har för typ av mjölk och dels bara för att allt är nytt.

I det här fallet hade fyra av sju kalvar stått i ensamboxar tidigare. Vi hade inga sådana lediga så nu får de vara i grupp och hitta sina platser vid hinkarna när det är dags att äta. Inte alldeles enkelt alla gånger men hungriga kalvar är motiverade kalvar!
Man får lirka och visa och lära dem men efter bara några mål klarar de det galant!

Efter maten är det lek och vila. Vi blir glada om vi ser att kalvarna är uppe en liten stund efter att de har druckit sin mjölk. Att de fortfarande är på gång och orkar vara aktiva ett tag innan de behöver lägga sig ner. Det är ett bra tecken på hälsa.