Jimmie Åkesson på ladugårdsbesök

15 februari, 2017

Idag fick vi besök på gården.

Vi tar alltid emot studiebesök om vi har möjlighet och idag var inget undantag. 

Vi tycker att det är viktigt med öppenhet och har alltid haft inställningen att vi inom lantbruket bör visa upp och berätta om våra verksamheter. Matproduktion är en angelägenhet för alla och förståelsen för vad vi sysslar med är viktig. Särskilt för de som har möjlighet att påverka regelverk och förutsättningar för svenskt lantbruk. Som politiker.

Idag var Jimmie Åkesson (SD) här.

Besöket var väldigt likt andra studiebesök. Vi visade upp vår gård och berättade om hur det är att driva företag på landsbygden och producera mat.

Både jag och Daniel uppskattar att politiker åker ut i verkligheten och lyssnar på vad folk har att säga. Det är inte bara viktigt utan fullkomligt nödvändigt.

Men allt är inte självklart. Det finns en stark laddning kring Sverigedemokraterna, det går inte ett komma ifrån, men vi är glada att vi gjorde det här idag.


Jag och Jimmie Åkesson står långt ifrån varandra i vår politiska åskådning. Jag är medlem i centerpartiet och har dessutom ett starkt socialdemokratiskt arv. Jag är företagare men har stor respekt för arbetarrörelsens historia. Jag tycker ofta att jag står till vänster, till exempel i diskussioner med andra företagare, och jag känner ingen personlig förankring hos Sverigedemokraterna.

Men. Vi tar emot besök här på gården. Vi bjuder på kaffe. Och vi gör inte skillnad på folk.

Jag anser att många personer och organisationer, bla LRF, har gjort fel tidigare när man uteslutit SD från diskussioner och sammankomster. Jag anser att ett sådant handlande inte bara är stelbent och kontraproduktivt utan även odemokratiskt.

Jag gillar som sagt öppenhet. Och kommunikation. Jag tror det är lösningen för alla relationer, från privata till affärsmässiga och politiska. Man måste bygga upp förståelse, acceptans och ett vettigt samtalsklimat oavsett hur lika eller olika man tycker i vissa frågor. Annars kommer man aldrig framåt.

Vi vill ta alla tillfällen som ges för att lyfta landsbygds-och matproduktionsfrågor och idag fick vi ett sådant. Vi ser gärna fler partiledare på besök i framtiden och självklart massor av ”vanligt folk” också! 

Välkommen till oss!

Nej, vi diskuterade inte järnrör.
Hinkhjärtan och tungkyssar