Det där lilla extra

20 februari, 2017

Ibland glömmer man det där lilla extra. Eller glömmer förresten, det gör man inte alls. Man tittar bort, skjuter upp och prioriterar annat. Man tänker att man borde och att man ska ta det i morgon…eller på torsdag…eller senast nästa vecka. Och så blir det… ingenting!
Det jobbiga är att ingen annan vet vad det var man hade tänkt. Ingen kommer och undrar om det är klart eller varför det inte är gjort.
Det är med andra ord både bra och dåligt att inte ha en hysterisk, kontrollerande chef efter sig om dagarna!

Idag blev det i alla fall av. Det där man egentligen inte måste göra men som gör tillvaron så mycket trivsammare. Tvätt av fönstren i kalvladugården till exempel, det gjorde jag idag. Och lite allmänt småplock och städning därinne.

Visst ser jag lite extra husmoderlig och fönstertvättaraktig ut med den där rosa huvudbonaden?!

Den uppmärksamme ser säkert att vissa av kalvarna är lite skitiga. Några av dem har haft en släng av diarré nyligen och därför ser de ut som de gör. Vi har även experimenterat en del med torv som strömedel i boxarna, vilket inte gav bra resultat, så tyvärr är de lite trista i pälsen.

Jag passade på att gå en runda med borsten i samband med att de drack sin mjölk. Alla är inte överförtjusta i det men många verkar tycka att det är riktigt skönt. Rena och fina blev de i alla fall, vare sig de ville eller inte!

 

Vi har testat den svenska sjukvården
Den här killen heter Lotto