Nej, det menar ni inte!?

Jag läste en debattartikel idag. Från i fredags. Zooma och läs.

Ibland tänker jag att jag borde vara någon höjdarskribent på ledarsidorna i stället. Eller åtminstone på bästa debattplats i Land Lantbruk. För om det inte krävs mer än att påpeka det uppenbara och lyfta fram det mest självklara så borde det inte vara någon match. Om högutbildade människor med stor branscherfarenhet får medieutrymme till att klyscha sig igenom, vad kan det vara, 1000 tecken, (och jo, jag vet att ”klyscha” inte är något riktigt verb), då skulle jag kunna göra det minst lika bra själv.

Helt fantastiskt är vad det är! Att man kan säga så mycket utan att säga något alls. Bara uttrycka en vilja att de gröna näringarna ska bli mer jämställda! Jaha! Nähä! Tillåt mig sakta vagga huvudet i händerna och le mitt allra mest ironiska leende. För vem vill inte ha jämställdhet!?

Såhär är det. Tycker jag.

Jämställdhet mellan könen är något självklart. En strävan som måste finnas inom alla verksamheter för att saker ska fungera på bästa sätt. Det är mätbart på alla möjliga vis att det ger vinster. Ekonomiska, sociala och, tja tänk själv, vinster i all oändlighet, amen. Jag vill självklart att alla, män som kvinnor, ska ha goda möjligheter att starta företag, driva företag, jobba inom lantbrukskooperationen och på alla sätt utvecklas inom de gröna näringarna. Inget snack!

Men snälla ni som levererat denna debattartikel! Ta era gedigna kunskaper, er intelligens, er långa erfarenhet (här är jag absolut INTE ironisk, ni är ju höjdare för sjutton!) och identifiera problemen i stället! Och presentera förslag till lösningar!

Det kliar verkligen i fingrarna här nu. Jag skulle vilja göra en del av jobbet åt er, i den mån jag kan. Skriva lite om de strukturer som gör att man måste ha jämställdhetsglasögonen på sig. Ge min syn på vad vi är dåliga respektive bra på inom de gröna näringarna. Hur man skulle kunna jobba och vad vi själva kan lära ut till andra branscher. Men jag låter bli. I alla fall den här gången. För jag tycker att ni ska göra det själva. Ni som enkelt får textutrymme och sitter i jämställdhetsakademier och allt vad det är.

Gör om. Gör rätt. Skriv igen. Skriv något med substans.