Internationella kvinnodagen. Mjuka bröst och breda bringor!

Jag hade bestämt mig för att skriva om Internationella Kvinnodagen. Men det är inte lätt ska jag tala om! Mycket att vända och vrida på och jag har haft skrivkramp för det här hur länge som helst nu!

Jag bad Danne om hjälp i ett svagt ögonblick också. Jag frågade vad han tycker är det bästa med kvinnor. Han fick genast en extra lyster i ögonen… Och så började han prata längtansfullt om olika kroppsdelar!

Det var kanske inte riktigt så jag menade men jag tyckte det var roligt på flera sätt. För det första tycker jag att det är något fint bara, det där att beundra och uppskatta mjuka bröst och vackra ben. På samma sätt som jag själv tycker mycket om manskroppar. Allt behöver nämligen inte vara sexism eller objektifiering. Oftast är det något helt annat! Något vackert och bejakande bara!

Sedan tycker jag att hans svar snuddar vid själva jämställdhetens kärna. För det är väldigt befriande när en modern man inte kommer på något annat som är extra bra med kvinnor än just deras fina kroppar! Att saker som kompetens, intelligens, talang och förmåga absolut inte har något med kön att göra.

Så olika men ändå så lika

Jag menar, hur hade man tänkt om han i stället hade sagt att det bästa med kvinnor är att de är så bra på att laga mat? Eller att de är mycket bättre än män på att arbeta inom barnomsorgen? Eller att de ser roliga ut när de kör bil för de är så dåliga? Eller att de är svaga, väna och naiva och därmed rätt enkla att ha att göra med?

Hur som helst. Den här dagen är snart slut och jag är glad över de kvinnor som finns i just mitt liv. Både för deras egenskaper och styrkor och för att de är trevliga för min man att titta på!

Så god natt nu alla starka, duktiga, kompetenta, godhjärtade, rejäla, smarta och alldeles underbara kvinnor. Och alla ni lika härliga karlar också!