Harvdag i Holm

Idag har jag varit med och harvat. Jag blev trött och stel i kroppen, men så är det när man är lite ovan!


På väg!

På senare år har jag inte jobbat så mycket med växtodlingen. Av den enkla orsaken att det är fullt upp för mig med det dagliga arbetet här hemma. Danne är dessutom mer intresserad och mycket duktigare än mig när det gäller jobbet med jorden.

Under några års tid har Håkan också jobbat hos oss under högsäsongerna. Det har gjort att jag har kommit bort ännu mer från all traktorkörning utanför gården, på gott och ont. Mest på gott.

Jag brukar nämligen inte sakna vårbruksjobbet alls. Nästan. Jag är glad att jag kan fokusera på djurskötseln och det känns bra att det inte blir så stressigt som det kunde vara förr. Jag tycker också att det är ganska skönt att slippa oroa mig för att köra sönder något, eller för att resultatet inte ska bli tillräckligt bra.

Men nog är det roligt! När man väl sitter där och kör, då är det ju hur kul som helst!


Undrar om man kollar mest framåt eller bakåt..?


Här kan man även se min tatuering! Fin va?!

Idag harvade Håkan och jag i Holm som ligger några mil härifrån. Danne har jobbat med dränering på åkern Lilla Skåne (jag ska visa sen) så han kunde inte vara med själv.

Holm är en vacker plats på jorden. Men stenig… Väldigt stenig. Jag borde ha fotat några av de stenar Håkan bar undan men vi var så frustrerade över att det aldrig tog slut så det blev inte av.

Bortsett från all sten var det en bra dag. Som sagt, det är roligt att vara med och köra! Och när man kommer igång och känner att det här har jag ju faktiskt gjort förr och lyckats rätt bra, då är det extra kul!