Mors dag

Jag är nöjd med den här dagen, fast jag inte fick presenten jag önskade mig. 

Jag önskade mig tvätt. Nej, nej, alltså inte mer tvätt! Stopp där! Kom för bövelen inte hit med era skitiga underkläder och unkna handdukar! Nej, jag hade önskat mig att barnen skulle vika och bära undan all vår rena tvätt som ligger i Ikeakassar i våra två skrubbar. Så menade jag. Men det hände såklart inte. Kan någon förklara varför är det så lätt att tvätta men så svårt att vika och lägga in i lådorna? På samma sätt som det är tråkigare att plocka ur än att plocka i en diskmaskin?

Nåväl, jag fick choklad och riskakor och det var ju nästan lika bra som tvätthjälp. Kanske till och med bättre! Choklad är ju ett livselixir och jag hade inte ens förväntat mig en present egentligen.
Till middag åt vi hämtmat, för att fira lite extra. Det var trevligt. Kinesiskt blev det, det var gott, fast inte lika gott som choklad förstås.

Nu när det är Mors dag tycker jag att man även kan passa på att uppmärksamma gårdagen, sista lördagen i maj. Det är nämligen ofrivilligt barnlösas dag. 

Tyvärr finns det många som genomlider hela Mors dag-helgen med ett blödande sår i hjärtat. Och tårar i ögonen.
De som inte fick några barn fast de gärna ville. De som försöker men blir besvikna gång på gång.

Vi som hade turen att få barn som vi kan klaga på, oroa oss för, bli irriterade på och framför allt glädjas åt borde kanske tänka lite extra på de andra ibland. På de som längtar. Och inse vilken gåva det verkligen är att få vara förälder.