Inte helt enligt plan

Planen var balpressning i Njurunda för Danne och djurskötsel och husmålning för mig. Det blev väl nästan som det var tänkt. Frånsett att traktorn har haft något sorts jordningsfel och inte funkat alls (fråga inte, det är lagat nu i alla fall) och att jag hamnade här i stället!

Sommarens första dopp. Jag badade INTE!

Nu är det är ju inte ovanligt att det inte blir som man hade tänkt. Det är väl mer regel än undantag. Som idag på skolavslutningen till exempel. Jag ville göra som de andra föräldrarna och ta några fina bilder på mina barn efter sången i kyrkan. Tror någon att det gick bra? Nej, det gjorde det såklart inte!
Först var det stört omöjligt att få alla ungar att vara stilla på samma plats samtidigt. När jag hittade en av dem så försvann en annan. Till slut lyckades jag fösa dem som en liten flock mot ett fint träd där jag ville ta bilden. Två av dem gjorde en avstickare till ett bord med saft och papparkakor men sedan stod de i alla fall still. Jag fick en bild. På sura ungar! Skitkul.

Lovisa ser i alla fall ganska glad ut!

Samma sak hemma när vi skulle ta några bilder. Somriga och glada skulle vi vara. Och glada var vi. Och rätt somriga också, men det här blev den bästa bilden och det säger väl det mesta!

Notera gärna att det ser ut som att jag inte har några ben!

Till sist. Det här med skor. Det blev inte heller som jag hade tänkt. För jag hade verkligen tänkt ha skor på mig. Några trevliga, nätta, kanske med en liten klack.
Bråttom som fan var det på morgonen och naturligtvis hittade jag inga skor! Inga som jag tyckte var vettiga i alla fall. Löpardojjor med färgfläckar och arbetsskor var det enda som stod att finna! Så vad gör man? Tja, såhär gjorde jag i alla fall:
Jag virade ett halsband runt vristen och låtsades att det var en fotlänk. Sedan panikmålade jag naglarna i bilen på parkeringen och låtsades att jag alltid har fina tår. Efter det låtsades jag att det inte alls gjorde ont att gå på gruset och att jag var en härlig, avslappnad, ”skutta runt på sommaräng-romantisk” flicka som hade tänkt gå barfota ända från första början. Som att jag aldrig ens hade övervägt tanken att ta på mig ett par skor.

Ganska snyggt ändå, eller hur!? Bara försöka undvika att trampa på något äckligt!

Nu ska jag se om det behövs en extra foderblandning och sedan blir det målning. Det är verkligen fantastiskt med dessa ljusa sommarkvällar!