Skörden igång och ett Volvogult hus

I kväll blev det skördepremiär! Danne gav sig ut och med slåtterkrossarna och sopade ner några hektar här närmast gården.

Det är något speciellt med den där första slagningen. Doften, ljuden, entusiasmen. Det är bondeliv på riktigt!

En annan sak som hände var att vi fick en ny kalv idag. Söt va?

Hon är dotter till vår egen tjur Filip så hon får heta Filippa!

Själv har jag mest målat hus de senaste dagarna. Mellan ladugårdspassen. Det är ett bra jobb, även om det känns som att man inte alls har tid egentligen.
Jag har tyckt att det har varit riktigt roligt och jag har målat så mycket jag bara har hunnit, till långt in på nätterna. Ibland har jag fått något utbrott och svurit utanför ungarnas fönster så de inte har kunnat sova men överlag har det gått rätt bra. När jag svor som värst kom de till och med ut med kaffe åt mig så jag skulle lugna ner mig så jag gick vinnande även ur det.
Men igår gick det trögt och idag hann jag inte det jag ville. Och sur blir man när det inte blir sådär PERFEKT som man vill ha det! Lite rinnigt här, en fläck på ett fönsterbleck där och så blir man förbannad! Ett tag funderade jag på att slänga penseln åt helvete och ringa målaren som jag träffade på Kovlandskiosken i torsdags i stället! Men skam den som ger sig och nu är allt som går att måla från ställningen grundat. Två sidor är snyggt nymålade i gult och vitt också så jag har ju faktiskt kommit en bit på väg. Volvogult är det för övrigt, vet inte om det är rätt kulör riktigt… Kanske lite för mörkt? Skulle nog föredra JD-fälg-gult i om jag tänker efter… Trots att jag är så förtjust i lastmaskiner. Måste klura lite på det här inför nästa strykning.

Nu ska det i alla fall sovas snart. Fast det är hemskt! Jag vill inte sova när det är så ljust och fint!
Hoppas alla har haft en bra helg!