Fredagsbomben och en önskan

7 juli, 2017

En dryg halvtimme innan fredagen blir till lördag. Dags för en helgbomb!

Känn er attackerade av denna lantliga idyll och titta på dessa friska, svenska djur som ligger och trivs i sommarhagen.

Jag tycker det är lite kul att de grupperar sig efter färg men det beror mest på att fyra av de sex svarta kom in i flocken efter de andra och alltid är tillsammans. Här har de andra två svarta också sällat sig till dem. Då ser det lite extra roligt ut.

Samma bild fast lite närmare och några sekunder senare. Här har den lilla kalven som knappt syns på bilden ovanför klivit fram i rampljuset. Den svarta som står upp är hennes mamma trots att de är så olika i färgen.

Mer kalvmys. En helt nyfödd liten tjej som precis tar sina första steg i solen.

Och så en stilla önskan som avslutning på allt det fina. Snälla tänk på de här djuren när det är dags att köpa kött till grillningen eller köttgrytan. Gläds åt att vi fortfarande har ett aktivt svenskt lantbruk där djur får god omvårdnad, oavsett om de är kor och kalvar på sommarbete eller ungtjurar i stall. Tänk på vilken fantastisk insats det är för framtiden att välja svenskt kött i butiken och att dina val verkligen gör skillnad.

Semester, kängurus och arg gubbe
Hur man transporterar 16 plastrullar