När mitt hår nästan brann upp

10 september, 2017

Det här med hår alltså. Tänk om man hade modet att raka av sig alltihop! Så enkelt och lättskött!

Igår höll mitt hår på att brinna upp. På riktigt.

Såhär var det. Jag skulle färga håret på grund av grått. Elias hade hjälpt mig att välja en röd nyans. Folk säger att jag inte passar i rött hår men det skiter jag i nu. På grund av tjurig.

Ungefär så här ser jag ut.

Lördag kväll och allt var bra. En skvätt vin i glaset, potatisen på kokning, country på Spotify och jättestora plasthandskar på elvaårig dotter. Allt gick fint och hon var duktig och noga med att få färg på alla gråa strån. Men plötsligt stannade hon upp. Den behagliga skalpmassagen avtog och ungen gav upp ett illvrål!

”Mamma, håret blir alldeles varmt!” skrek hon.

”Äh, vadå varmt?” sa jag, ställde undan glaset och kände lite försiktigt med min icke-handskbeklädda hand.

Jo, håret var tokhett!!!På fullaste allvar! Håret var jättevarmt där hon hade gnuggat in färgen, som att det blivit någon sorts kemisk reaktion!
Jag kammade lite med fingrarna och provdrog i håret och efter en stund svalnade det igen. Så vi fortsatte. Men det gick bara någon minut så hände samma sak igen. Fast värre!

Ojojoj, vilket kaos. Håret var hett. Matilda blev rädd. Matilda skrek att håret började lossna. Jag kände på håret. Håret var verkligen varmt. Matilda visade handskarna. Handskarna var fulla av lösa hårstrån. Jag drog i håret. Håret lossnade! Jag sprang till duschen och sköljde ur alltihop det fortaste jag kunde!

Jag har verkligen ingen som helst aning om vad som hände. Men jag kan säga att jag har mailat Schwarzkopf nu, eller vad de heter, och klagat.
Att det blev värmeutveckling är det inget tvivel om. Det där med att håret lossnade kan eventuellt vara mitt vanliga hårsläpp, det är lite oklart. Men det var inte kul! Och hårfanskapet är fortfarande grått!

Måste nog ringa frisör-Sandra snart. Men jag är rädd att hon ska skälla på mig för det här med permanenten! Fast det tror jag inte att hon gör förresten. Sandra är snäll. Men hon kommer nog att kamma håret med mycket bekymrad min och sedan lyfta några slingor och liksom väga dem i handen och försöka hitta de rätta orden. Hon kommer inte att hitta de rätta orden. Hon kommer att öppna munnen och ta sats… och sedan stänga den igen. Sedan lite hurtigt föreslå att vi kanske bara ska toppa lite? Om jag nu inte vill snagga?

Alternativet är att försöka bli kompis med någon frisörstudent som behöver ett hopplöst fall till tidernas svåraste examensprojekt. Då kanske jag kan få en billig hårförlängning också!

 

Filip och damerna
Barnarbete bland kalvar