Filip och damerna

Vår avelstjur Filip är en snäll kille. Stor och fin, lugn och trevlig.

Han verkar trivas bättre i flocken i år än han gjorde förra året. Då verkade han längta tillbaka till de andra grabbarna ganska ofta. I år är han tillsammans med korna på ett helt annat sätt. De är en flock allihop och han umgås med dem mer än bara i befruktningssyfte.

Här är det rast och vila. Kalvarna är en bit bort tillsammans med en annan ko som är barnvakt för tillfället.
Det är väldigt intressant att studera flockbeteende på nära håll. Det där med barnvaktssystemet är helt otroligt, jag ska visa bilder på det också någon dag. Kloka är de i alla fall, både tjurar och kor.

Ibland är det extra kärleksfullt.
Nu är ju inte lantbruk Disney precis, men om det vore det..!
Visst ser de ut som att de ska på dejt de här två? Han förväntansfull men lite blyg, rädd att hon ska märka att han har klövsvett. Hon helt pirrig av åtrå på insidan men lugn och oskuldsfull på utsidan. Han tycker att hon är vacker som en ärtåker och hon kan nästan inte slita blicken från de där lockarna han har i pannan!
Och hon i bakgrunden verkar lite sotis!

I verkligheten handlar det mest om hormoner förstås. Och Filip är inte direkt monogam om man säger så. Men ingen blir upprörd för det, bara han inte försummar den som är brunstig för tillfället!