En dagens

Dagens bild: Suddig, kalvig men ack så kärleksfull! Myselimyzz!

Dagens väder: Mulen morgon men fint som tusan fram på dagen! Jippi! Tröskning i morgon?! Kanske, kanske! Vi håller tummarna för det. Danne behöver verkligen spendera lite tid med Lexia nu, de saknar varandra.

Dagens investering: Idag var det Swedoldagen och det brukar innebära följande: Ett bilflak fullt med grejer, en hamburger- och kaffestinn man samt en faktura som får en att vända ögonen inåt och göra korstecknet.
Den här gången blev det annorlunda. Och billigare. Man skulle kunna tro att det var för att jag var med och höll i plånboken. Som en riktig finansministerfru. Men så var det inte alls. Vi behövde inte så mycket bara. Och så är vi lite low on cash också… Några småsaker blev det i alla fall, en vinterjacka och en oljedunk och lite annat. Men också en riktigt långsiktig investering. Peltorkåpor! Nu slipper Danne ha sin telefon fastklämd vid örat under sina vanliga hörselskydd! Himla bra!

Dagens lunch: Vi tog en ”äta som om det inte finns någon morgondag”-lunch i Birsta. Tänk att jag aldrig lär mig det här med måttlighet. Men det är ju så gott! Och vem vet när man får se en riktigt bra salladsbuffé och stora kantiner med gräddsås igen!? Trevligt var det också.

Dagens Håkan: Plöjning. En mästerlig bedrift denna hopplösa, blöta höst. Han har plöjt klart i Birsta idag och INTE kört fast trots lera, vatten också kallad ”drifting” med Fendten och Greger Bengtsson (plogen).

Dagens ost: Mozzarella. Vad är egentligen mozzarella? Hur stavar man det korrekt och varför är den så god fast den nästan inte smakar någonting alls?
Matilda och Elias stod för middagen idag och lagade ugnsstekt falukorv. I stället för äpplen och senap fyllde de den med baconost, lök och mozzarella. Och så lite vanlig riven ost uppepå. Jättegott var det, och lite italiano-kontinentalt sådär en vanlig onsdag.

Dagens lite kluvna: Det här med mozzarellan…Den var inte svensk… *skäms och har handsvett*.
Får jag, en bonde, som i vanliga fall köper enbart svenska mejeriprodukter, äta och dessutom tipsa om en ost från främmande land? Hmm… jag vet inte men det var så det var i alla fall. Det fanns helt enkelt ingen med svenskt ursprung och ungarna ville testa. Och jag vidhåller att det var väldigt gott! Jag får hålla utkik efter en svensk variant framöver, och hittar jag en ska jag berätta om det! Jag tycker mig ha hört talas om svensk buffelmozzarella någon gång, kan det stämma?
Nåväl, både baconosten och den vanliga osten kom från Sverige såklart. Och korven också. Så jag släpper det där nu känner jag.

Dagens fundering: Det här med #metoo. Ska jag eller ska jag inte ge mig in i det på bloggen? Vad tycker jag egentligen? Hur lyfter man frågor om maktmissbruk, gränser, folkvett och övergrepp på rätt sätt? Vem ska få medieutrymme? Vem talar sunt? Och vem ska ha den tjockaste offerkoftan?
Hur resonerar jag själv om gråzoner jag har befunnit mig i? Vad tänker jag om män, kvinnor, det sexuella spelet, skuld, sår och normer? Svaret är att jag tänker en hel del. Jag tycker att man bör göra det, särskilt när man försöker uppfostra barn. Men jag ska inte skriva om det just idag.