Grusade planer och familjetid

”På lördag tröskar vi färdigt. Då ska jag filma och lägga ut på bloggen så folk får se. Det blir kul!” 

 

Lördag morgon – SNÖ!!!

Vad är det frågan om?! Driver någon (typ Gud) med oss?! Det var ingen rolig överraskning!

Det blev ingen tröskning men väl lite annat istället. Danne har grävt fram en vattenledning till tältdjuren och servat gödselspridaren. Jag har varvat jobb med lite mammapoängsinsamling. Det blev biobesök och hamburgerätning med två av barnen och det var jättetrevligt. Vi såg en legofilm och allt flöt på oväntat bra. Inget bråk, vi kom i tid, jag köpte svindyra popcorn utan att klaga och sov bara lite i mitten av filmen.

En bild från Max fick vi till i alla fall. Jag såg några andra, mer rutinerade föräldrar på bion. De placerade sina barn ordentligt framför filmaffischerna och fotade. Så kunde de instagramma och facebooka sedan. Smart. Fast lite uppstyltat måste jag säga att det såg ut.  Jag själv hade fullt upp med att äta godis och fundera på det här med höga popcornpriser.

När vi kom hem igen var det redan full fart i ladugården. Jag bytte av Danne med foderblandningen en stund så han och Lovisa fick äta hamburgare som vi hade med oss. Sedan gjorde vi klart det sista tillsammans. Lovisa jobbade som tusan ute hos småkalvarna, diskvattnet bara yrde.

Nu är det soffhäng och intag av godis. Och ännu mer popcorn. Billiga hemmapoppade popcorn. Shit vad jag har ätit idag! I morgon blir det bara husmanskost tror jag. Eller kanske sallad.