Om jag ändå kunde skriva ”helgen i bilder”!

5 november, 2017

Men det kan jag inte för jag har fotat ovanligt lite de senaste dagarna. Å andra sidan skulle det mest bli blöta, tråkiga, leriga och gråtiga bilder så man missar inte så mycket.

Det mest rejäla och vettiga jag haft för mig den här helgen har varit flytt av några kor som ska på slakt i morgon. Snälla bondekollegan Stefan hjälpte mig eftersom Danne har varit borta på brottningstävling tillsammans med två av barnen.

hornkor

En bild fick jag till. I mörkret. Och djurvagnen syns inte men dock en liten bit av tältet som några av kvigorna bor i.

Nu har de en sista mysig natt framför sig i djurvagnen som är fylld med halm. Den står liksom till höger utanför bild. I morgon bitti ska de iväg och möta sin skapare.
Det är fyra stycken som ska slaktas. Tre av dem har horn så de är riskabla att hantera och kan lätt skada sina kompisar. Den fjärde hade obefintliga modersinstinkter så hon ska inte heller vara kvar och avlas på.

För övrigt har jag mest jobbat med det vanliga här på gården. Och agerat rörmokare.
Jag tyckte det luktade lite konstigt i köket idag och trodde att det kom från vasken… Och jo, det luktade verkligen död i köksavloppet när jag öppnade upp det!
Jag rensade och hade mig men frigjorde uppenbarligen en massa skit så allt blev ännu värre innan det var färdigt! Helstopp! En diskmedelstablett och hetvatten löste proppen någorlunda i alla fall.

vatten

– Så du är ”rörmokare” nu också mamma? Tror du det kommer att gå lika bra som när du var ”diskmaskinsreparatör”?
– Tyst!

Jag har även slängt ut vår micro för kanske sjunde gången i ordningen. Jag hade lagt in fryst kyckling i den i fredags men sedan glömde jag visst bort det och lagade någon annan mat… Det var alltså inte avloppet som luktade i första hand utan förruttnad kycklingfilé! Blääää!!!
Nåväl, bara att skura ur och bära in den odödliga mikrovågsugnen igen i morgon. Ger mig tusan på att den kommer att funka även om den står ute i regn just nu. Den är fantastisk och har varit med om en hel del. Nästan så den är värd ett eget blogginlägg.

Nu ska jag se om det finns något varmvatten till min värkande lekamen. Matilda och hennes snälla kompisar hjälpte mig i ladugården idag men sedan duschade de som om det inte fanns någon morgondag. Kanske för att det är så sjukt mysigt i vår dusch just nu! Vi bytte precis från ett vitt duschdraperi till ett mörkblått. Det är som att gå in i någon sorts tropisk grotta!

Munkar, komjölk och tjurmjölk
Barnarbete och nya försök