Grävdag i oktober

När man har bloggat ett tag behöver man visst inte be folk om bilder på intressanta saker längre. De kommer av sig själv!

När Danne och Svenne dikade i Gårdtjärn härom veckan började det plötsligt spontanplinga i mobilen. Det var Svenne som hade fotat åt mig. Tack så mycket! Särskilt för den roliga bilden på Dannes arsle som sticker upp ur brunnen!

dannegraver
Gräver in en dränering i en rensbrunn
dannegraver2
Spanar in rensbrunnen. Huvet ner och arslet upp!
dannegraver3
L60F och Svennes 13 tons hjulgrävare
dannegraver5
Kulvertdike
dannegraver4
Se så fint det blev!

Vi dikar och gräver i stort sett varje år. Det är både roligt och tråkigt. Roligt att göra långsiktiga förbättringar men tråkigt att det är väldigt mycket pengar som man stoppar ner under jord. Men som sagt, det blir ju ofta så himla mycket bättre efteråt och det gör stor skillnad för odlingen.

Just nu grävs det lite på ett ställe här på hemmaplan. Jag ska försöka fota i morgon. Vi får väl se om det syns något på bilderna med tanke på att det är världens snöyra här.

Nu önskar jag alla en trevlig lördagskväll. Vi har ätit god mat som Linnea hade lagat och ska precis se en mumiefilm och äta efterrätt. Känns bra. 

Har ni förresten sett att bloggen ser lite annorlunda ut? ATL har uppdaterat och grejat och numer finns det ett riktigt arkiv (tyvärr inte så långt tillbaka i tiden) och en sökruta så man kan snoka rätt på gamla inlägg!