Men va ärä mä ’na?

Ja, vad är det med mig? Har jag dött? Har jag pensionerat mig från bloggen? Har jag fått nog? Har jag flyttat ut i skogen och blivit en galen kaninkokerska? Eller sitter jag bara och mediterar på en avlägsen strand någonstans?
meditera

Nej, jag har lite fullt upp bara. Men jo, jag funderar ganska ofta på att laga mat av ungarnas kaniner.

Vad jag sysslar med som gör att bloggen går i träda? Jo, vi har ju Lantmännens medlemsträff i Lycksele nu till helgen så det är ganska mycket att göra. Dels de sista finslipningarna i planeringen och dels allt jag vill hinna fixa hemma innan jag far. Som att flytta kalvar, transportera kött, göra rent överallt, ordna saker på kontoret och helst även städa och vika all vår tvätt (dream on). Och packningen! Jag ska INTE panikpacka på torsdag morgon och glömma hälften av allt jag ska ha med mig!
Jag måste även göra ett mindre inköp innan jag åker, annars kan det hända att jag ser lite rolig ut i helgen… Därför blir det en tur till människobyn i morgon vilket inte direkt är balsam för min själ. Men det blir nog bra det här! Får jag inte en stroke nu så får jag det aldrig!

Något som gör det lite extra besvärligt här på gården är att det är trångt på djurfronten. Väldigt trångt med våra mått mätt. Vi väntar på att slakteriet ska hämta ett lass tjurar så vi kan flytta efter de mindre djuren. Vi ska även sälja några småkvigor som tar upp mycket plats.

matdags
Sju kalvar i boxarna där vi helst vill ha högst fem… Snyggt med många pigga, hungriga djur på rad i alla fall. Hade varit kul om jag lyckats fota hela längan (fyra boxar)!

Det är kalvar överallt här och idag kom ytterligare fem små sötnosar från Kjell i Nedansjö. Ingen bild på dem tyvärr men särskilt en var väldigt fin. Alldeles brun och jättepigg!
Alltid roligt med nya men det ska bli skönt att få flytta ut de största från mottagningsstallet nu. De är avvanda och klara och gör det ganska tungjobbat där inne.

Nu ska jag dricka kaffe och sedan försöka sova bort förlykningskänslorna jag har i kroppen. Vägrar bli sjuk nu! Tar till mammas huskurer om så behövs!