Borde jag börja träna!?

Ett vindskydd har byggts (bilder kommer i ett eget inlägg) och jag har varit på konferens. Har även ätit rå pepparkaka (typ pepparkaksdeg med mandel) samt funderat på att börja träna. På en riktig träningsanläggning alltså.
Heter det så förresten? Träningsanläggning? Låter som ett stort avlägset armeområde där man får bära stockar och krypa i dy i två månader utan kontakt med omvärlden tycker jag…

Jag ringde i alla fall till ett ställe i Sundsvall och frågade vad som gällde och hur allt fungerade. Jag berättade att jag ska fylla trettiofem nästa vecka och att jag är rädd att DET STORA FÖRFALLET ska komma som en käftsmäll direkt den dagen.
Jag frågade om man får träna tillsammans med andra eller om man måste ha egen disciplin hela tiden? Jag tror jag behöver träna med många andra för rent historiskt har det inte gått så jättebra med disciplinen. Som på gymnasiet till exempel. Då fick jag och min kompis Carro dispens från idrottsundervisningen eftersom vi var så dåliga på fotboll. Vi förhandlade med läraren om hur ofta vi behövde delta och vad vi skulle att göra för att bli godkända. Det landade i att vi skulle köra några gympass på egen hand. Det gick sådär. Mer än en gång hände det att vi åkte till Statoil och köpte fika innan…som vi dukade upp bänkpressbänken där i gymet! Muffins och grejer minns jag… Jättegott var det men inte så uppskattat av den medelålders mannen som satt och kämpade och slet i någon roddmaskin under tiden. Minns att vi bjöd honom men han ville inte ha. Konstig typ!

Nåväl, vi får väl se hur det blir med det där. Men nog skulle det kännas effektivt om man gick och tränade själv medan ungarna var på sin träning? Slänga nån flashig bag över axeln och skutta iväg och köra ett crossfit-bodypump-core-aerobics-poweryoga-pass eller nåt!
Jag rör mig ju en hel del i jobbet men jag tänker att det kanske skulle vara bra att träna också? För att stärka ryggen och axlarna. Och för att hindra det där förfallet lite. Men främst för att bli lite mindre knäpp. Jag tycker att jag tänker klarare och blir lugnare om jag till exempel springer mycket. Men nackdelen är ju att det är så förbannat tråkigt! Svårt att komma sig för att ge sig ut nu när det är mörkt morgon och kväll. Och snö och jävelskap är det ju överallt också.

Hur resonerar ni andra som har fysiska jobb? Är det onödigt att härja på gym eller köra spinning? Eller är det superviktigt för att inte slita på kroppen på fel sätt? Och framför allt, hur påverkar den eventuella träningen er mentalt?