En byggnad tog form

I Söndags byggdes det i Nysäter.

Medan jag skötte djur, försökte ordna kakor till en julmarknad, letade skopor i mörkret och handlade upp nästan hela Ica Kovlands kaffelager hände det här hemma hos oss:

hall8
Pappas och brorsans grävare. En JCB 160. Några hål i marken liksom.
hall7
Gripen tillhör bondekollegan Stefans skotare. Himla smidigt att ha en sådan tillgänglig! Telestolpar lyftes på plats i förmiddagsdimman. Stiligt!
hall6
Jobbelijobb. Arbetslaget bestod av Danne, Pappa-Christer, min bror Tomas, Stefan, en annan Krister och så Magnus (som har tagit de här bilderna). Ett riktigt bra gäng.
hall5
Här syns plankväggen som börjar ta form och fler stolpar som kommit på plats.
hall4
Danne åker i skopan och kapar av på rätt höjd. Säkert farligt men han är inte rädd för sånt.
hall3
Ny ser man ungefär hur det ska bli!
hall2
Kapa, fixa, greja, dona…

hall

Jag trodde faktiskt inte att de skulle hinna så mycket som de gjorde den där söndagen. Det är ett enkelt bygge men allt brukar ju ta längre tid än man hade tänkt. Nu återstår lite mer småfix och så presenningsväggarna som ska sättas upp förstås. Men det går nog ganska smidigt.

Korna verkar gilla sitt nya hus i alla fall! De flyttade in direkt!

Alla bilder i det här inlägget är tagna av Magnus Jakobsson. Han är en sån där människa som är riktigt bra att känna. Kan det mesta och jobbar idag med får och grönsaksodling på sitt lantbruk Gårdtjärns Gård (kolla Facebook och Insta, försöker länka men det funkar inte så bra). Tack så mycket, Mange! Mina egna bilder från den där dagen såg mest ut som gröt och mjölk!