Lucka nummer 2: Två flickor och ett par byxor

Dagens julkalenderbild är tagen i vårt kök någon gång 1999.

På den tiden var det inte vårt kök utan Dannes morföräldrars. Danne och jag bodde i ”lillstugan” här på gården. Fast jag hade väl egentligen inte hunnit flytta hit på riktigt än.

När jag ser köket på bild minns jag exakt hur mormor Eivors goda filmjölksbröd smakade. Och hur allt såg ut och kändes. Jag kan nästan höra skåpen öppnas och stängas och ljudet av luckorna på den lilla vedspisen i hörnet.

Morföräldrarna bodde här på gården fram till 2010 och vi bytte hus någon gång  kring millenieskiftet. Det var inte helt enkelt att flytta in i ett hem som hade skötts minutiöst av en riktigt duktig bondhustru i alla år. Särkilt inte som tonåring. Hur skulle man kunna nå upp till samma standard? Vad kunde man ändra på utan att det kändes fel? Hur ville man egentligen ha det i ett hem?

Fast på den tiden kanske man inte funderade så himla mycket på det? Jag hade nog fullt upp med att gå i skolan och jobba.

En dag hade Dannes morfar fått ett paket på posten. Han var en stor man och hade beställt ett par rejäla hängselbyxor. Från vilket företag vet jag inte. Jag kan inte heller begripa hur den person såg ut som byxorna var avsedda för. Morfar Knut var nog en lillpojk i jämförelse!

Som vi skrattade när han visade vad han hade fått hem!

byxor

Byxorna var gigantiska!
Här poserar min lillasyster Malin och jag. Vi fick plats i varsitt ben utan problem!
Jag minns att det var en rolig kväll!

byxor2

Jag undrar vad det blev av de där byxorna egentligen? Om han skickade tillbaka dem eller skänkte bort dem? Till vem i så fall!?