Välkommen till min julkalender! Här är lucka nummer 1

1 december, 2017

Varje seriös bloggare bör ju ha en julkalender kan man tycka. Jag har kikat runt lite och många av dagens ”influencers” delar ut presenter och rabattkoder varje dag hela december. Från det ena företaget efter det andra som vill vara med och synas.

Eftersom jag bara är en enkel bondebloggare som inte blivit tillfrågad av en enda maskinhandlare eller foderfabrikör som vill sponsra med produkter får jag helt enkelt skapa min egen julkalender.

Det blir inga nya tröskar eller utsädesprover bakom luckorna, inte ens en liten betesputs kan jag lotta ut, men jag tänkte att jag skulle bjuda på något annat den här månaden.
Ett förslag från en kompis var att skriva om alla traktorer vi har haft sedan vi startade. Då skrattade jag till och tänkte att det går ju inte, jag får aldrig ihop till 24 stycken! Men när vi räknade lite jag och Danne så kom vi fram till att de var bra nära ändå! Det är verkligen ett gäng som har kommit och gått.
Ett annat alternativ var att presentera dagens amorteringsavi…Ett maskinlån varje dag liksom. Men tack och lov har vi inte tjugofyra av dem heller. Då hade vi behövt äta bark.

Så vad blir det istället då? Jo min egen julkalender kommer att innehållaaaa:

BILDER FRÅN FÖRR!

Jag tycker att det är både roligt och gripande att titta på gamla foton. Tyvärr har vi inte så många och jag önskar verkligen att vi hade haft fler. Tänk bara alla byggprojekt… allt som har förändrats på gården…tiden när när jag hade tjockt, långt hår… när Danne hade hår..!

Idag är det första december och bakom dagens lucka finns den här bilden

2000

Våra djur på tidigt 2000-tal. Och en egenbyggd balkorg i trä, bara en sådan sak! Fint va?

Äh, jag lägger in några fler bilder, det är samma tema och samma tid. Vi hade ett lösdriftssystem med ligghallar och hagar så djuren kunde gå som de ville. Rätt fint var det men jäklar vad kladdigt det kunde bli när det var dåligt väder.

2000-1

Djuren mådde gott men växte inte så jättefort. Det vore kul att se om man kunde hitta de allra första slaktavräkningarna. Så man fick se vad de vägde och hur gamla de var.

2000-3

Den här hagen låg där kalvstallet finns idag och i slänten ner mot balplanen. Ordning och reda med trästaket och allting. Minns att vi jobbade mycket med den där hagen.

Hoppas ni också tycker det är kul med gamla bilder och att ni vill vara med och öppna luckorna i min julkalender. Och för de som vill se traktorer så ska vi nog kunna ordna det med!

Lucka nummer 2: Två flickor och ett par byxor
En byggnad tog form