En sådan jeansröv!

4 december, 2017

LRF alltså… Nu är ni på på gång! 
Jag är impregnerad (som man säger när man är imponerad men lite för tjurig för att erkänna det)! 

Jag jublar inte alltid sådär jättehögt åt allt som LRF gör. Mycket är väldigt bra, annat, en stor del, går mig helt enkelt förbi. Organisationen får mig ganska sällan att reagera, skriva något, berömma eller diskutera. Tyvärr.

Men nu! Nu har man steppat upp lite tror jag!

LRF syns och hörs nu och jag som inte skrivit om organisationen på väldigt länge satt igår natt och förberedde ett positivt blogginlägg om kampanjen ”Jag bryr mig”.
Och idag kommer denna fantastiska jeans-röv!

jeans

Bildens lämplighet och syfte har tydligen debatterats ordentligt sedan rapporten ”Jämställdhet ger tillväxt” började marknadsföras i sociala medier. Många är väldigt arga och missnöjda. Vad gör rumpan där? Varför en rosa telefon? Vad signalerar detta ur ett jämställdhetsperspektiv?

Jag säger så här: I love it!

Jämställdhetsakademin är grundad av LRF och är en tankesmedja som jobbar med jämställdhetsfrågor med fokus på företagande inom de gröna näringarna. Forskning, kunskap debatt och engagemang är grundstenar i arbetet.
Det har jag lärt mig idag! Jag hade väl någon svag kunskap om det redan innan men jag hade inte varit inne på hemsidan  tidigare. Jag har heller inte haft en tanke på att man kan följa Jämställdhetsakademin på Facebook. Troligtvis hade jag inte tagit del av den här rapporten heller om det inte hade varit för den där jeansbaken!

Man man tycka vad man vill om bilden. Jag frågade Danne, utan att berätta vad jag själv tyckte, och han ansåg att den var ett dåligt bildval. Klumpigt och lite märkligt.

Och kanske var det klumpigt. Kanske var det en miss av någon. Kanske hade man goda avsikter men det blev för krångligt att nå ut med?
Eller så var det ett riktigt slugt och genomtänkt drag!

Idag handlar ju så mycket, nästan allt, om att få bli en ö i det ständiga brus som är sociala medier. Att få någon att stanna upp, titta en gång extra, lägga tid på att kommentera, bli arg, glad eller upprörd är tyvärr så oerhört viktigt om man vill nå ut.

Med det här menar jag såklart inte att man alltid ska provocera eller använda sig av bilder och texter som kan upplevas som sexistiskt laddade så fort man har något att säga. Men turbulensen i just det här, alla åsikterna, fångade i alla fall min uppmärksamhet. Det kan i sin tur leda till bra diskussioner. I det här fallet om jämställdhet.
Jag hoppas fokus hamnar där. I givande diskussioner i stället för i frågan om det är lämpligt eller inte att en rumpa och en rosa mobiltelefon pryder en jämställdhetsrapport.

Här kan man ladda ner ”Jämställdhet ger tillväxt”. Det ska jag göra.

 

Lucka nummer 4: Söta men ibland farliga
Lucka nummer 3: En ung Danne!