Jag har blivit krönikör!

Ska du inte tipsa om krönikorna på bloggen..? (sagt av uppmuntrande, snäll person)
Ööh, jo det kanske jag ska.. Eller?  (och så kikade jag ner lite blygt och skrapade med lillfoten)

Men jo! Det ska jag visst! För jag är både glad och stolt över att jag från och med nu får vara med och skriva krönikor i Sundsvalls Tidning! Och självklart ska jag ju berätta det på bloggen! Det är ju här jag får min skrivträning!

Här är en intervju:

http://www.st.nu/vasternorrland/sundsvall/foretagaren-elin-bergstrom-blir-ny-kronikor-i-sundsvalls-tidning-min-stora-identitet-ar-bonde?referrer=app

Och här är min första krönika.

tidningen

Jag tror att man absolut inte får göra såhär egentligen. Lägga ut den på bild (tack Majsan) i stället för att låta folk logga in som prenumerant på ST och läsa. Men just den här gången gör jag det ändå, så får man logga in nästa gång.

Jag ska skriva var fjärde vecka och om någon vill tipsa om bra saker som passar i en lokaltidning så får man väldigt gärna säga till.

Just den här texten, och även intervjun som jag länkade till ovanför, berör saker som tar upp ganska mycket av min tankekraft just nu. Att jag har varit lantbrukare rätt länge och att jag, trots att jag känner mig oerhört knuten till min bondeidentitet, har insett att man kan vara mycket annat också. Det är lite jobbigt och rörigt för mig att upptäcka det. Fast egentligen är det ju bra, spännande och utvecklande!
Jag skriver om hur jag behöver viss omväxling för att kunna behålla glädjen och inspirationen hemma på gården. Och om hur givande det kan vara att möta andra och få dela med mig av min kunskap.