Snöstorm, fullspäckad dag och en dickpic

Nu ska man visst vara man laddad till tänderna! Det ska tydligen bli världens snökaos här. Det värsta på flera decennier enligt uppgift. Folk uppmanas att hålla sig inne, P4 sänder extra och skolorna ska till och med hålla stängt.

Det har pratats och tjatats om denna snöstorm hela dagen och jo, visst har det snöat, och ja, det snöar fortfarande. Men än så länge har vi inte börjat se över vårt lager av konserver och färskvatten och inte heller införskaffat en bandvagn att åka runt i. Jag tror faktiskt inte det blir så farligt. Men bara för att jag skriver det så är man väl insnöad i morgon…

skott

Idag har jag haft en riktigt späckad arbetsdag. Jag var igång tidigt och har skrapat skit i både Hangarn och kvigtältet, kört undan skräp, gjort rent foderbord, skottat en väg så man inte behöver köra fast vi balhögen, kört ut torv, blandat dubbla foderblandningar samt extrahalmat lite överallt. Och så det vanliga djurjobbet förstås. Fast på eftermiddagen fick jag hjälp av två barn så Danne och jag kunde komma iväg till ett sorts samtals- och skapandekväll som vi går på i kyrkan.

tjuris

Jag ville förbereda allt så Linda ska få det hyfsat drägligt i morgon när hon ska jobba. Särskilt om det ska snöstorma och hålla på. Men tyvärr såg jag nu ikväll att det fattades både hö och spån i kalvladugården. Typiskt! Det hade jag glömt. Men det fixar hon snabbt och lätt i morgon.

Nu ska jag sova lite men jag måste ju bara få visa den här. En överraskning mitt i balhögen!

kuk

Den kom fram helt oväntat när jag lyfte ut en ströbal och jag brast faktiskt i skratt. Det var så himla oväntat! En gammaldags dickpic! Undrar vad som kommer härnäst i den där högen?

Balarna är från stadsnära miljö så jag gissar att det är någon förbipasserande fotgängare som varit i farten. För det känns inte riktigt som Dannes eller Håkans stil att rita fallosar på balarna. De har då inte gjort det förut vad jag vet!