Från padda till power

Jag har förbannat dålig hållning ibland. Särskilt när jag kör traktor. Dels är det en dålig vana och dels en följd av att de flesta, läs alla, traktorer uppenbarligen inte är designade för korta människor. Jag sitter helt enkelt inte bekvämt!
Men det är ändå ingen ursäkt för att sitta som en strykrädd liten padda flera timmar om dagen medan jag kör. Förutom att det ser fruktansvärt ut får jag får jag lätt kotförskjutningar (eller vad det heter) och blir ofta stel i rygg och axlar. Och så är jag rädd att få en puckel!

min-vanliga
Min vanliga körstil. Typ.

Därför har jag köpt en hållningsväst som jag använder några timmar om dagen. Den är jättebra! Jag känner mig som en ny människa och jag får liksom en annan attityd också tycker jag. Lite rakare, lite stoltare och kanske lite..argare..? På ett bra jävlaranamma-sätt.

rakare
Så här ser jag ut i västen! Rak som en fura!

Västen som tyvärr råkar vara vit fast jag trodde att jag hade beställt en svart är lätt att ta på sig och funkar så att den stagar upp ryggen och stramar lite över axlarna så att man automatiskt blir tvungen att sträcka på sig när man känner att man börjar falla fram. Man tränar liksom upp musklerna i både rygg och mage eftersom man ska inte hänga i västen utan bara komma ihåg att sträcka på sig och få lite extra stöd.

Här har jag dragit på mig den lite snabbt bara för att visa. Den sitter visst lite snett ser jag nu, men man kan i alla fall se på ett ungefär hur det är tänkt.

sele2 sele3

En annan fördel, som Danne la märke till när jag provade den första gången med en annan, mer urringad tröja, är att den tydligen kan framhäva bysten på ett enligt honom angenämt sätt! Det var ju trevligt. Särskilt när man inte har så mycket att framhäva. Just de här bilderna visar dock inget sådant så det var nog något tillfälligt kanske.

Hur som helst kan jag rekommendera en sådan här väst om man som jag vill bli lite rakare och förhoppningsvis starkare i ryggen. Har inte provat den så länge men jag tycker att jag är bättre på att sträcka på mig redan nu, även när jag inte har den på mig.