Att vara lite ledig

10 februari, 2018

Konstigt det här med att vara ledig…

Sedan Linda började jobba här har vi schemalagt även helger. Hon jobbar en helg i månaden och det är väldigt nytt för oss. Vi har aldrig haft regelbunden ledighet förut och det är inte helt lätt att vänja sig vid.

Första helgen var det jättejobbigt. Jag hade fan ångest! Eftersom vi bor mitt på gården kändes det skitsvårt att vara hemma men inte jobba. Att höra djuren och traktorn med själv vara…ledig…inte jobba alls! Jag kände mig så lat och dålig men det var såklart skönt att kunna ta hand om hemmet lite också. Och inte behöva passa ladugårdstider.

Nu när det har gått ett tag går det lite bättre. När vi är lediga utan att vara hemma går det riktigt bra. Som idag när vi har varit på brottning hela dagen. Fantastiskt skönt att inte behöva kliva upp extra tidigt och jobba innan. Och nästan ännu bättre att inte tvingas stressa hem på eftermiddagen och dra på sig arbetskläderna. Nu kunde vi äta middag på Max när vi var klara och just nu sitter vi i soffan och funderar på att se en film. Så lyxigt! Man tror nästan inte att det är sant!

En förutsättning är förstås att man litar på den som jobbar. Och att man kan vila i att det mesta fungerar som det ska när man är borta. Jag är så glad att just Linda vill jobba hos oss. Det känns bra när hon är här och jag ska banne mig lära mig att vara ledig! Det blir ju så mycket roligare att jobba sedan när man är tillbaka! Dessutom blir jag väldigt peppad på att fortsätta göra gården till en ännu bättre arbetsplats och det gynnar ju alla oss som jobbar här.

Nu ska i kolla på nån film om något office-party men här är är två bilder från dagen.

TRODDE JAG!!!! Försöker på alla tänkbara sätt få över bilder från telefonen men det GÅR INTE!!! 

Det är i alla fall Ungdoms-SM i brottning i Sundsvall den här helgen. Vår klubb Sundsvalls AIK är med och arrangerar. Jag har tittat på matcher och brett smörgåsar hela dagen. Danne har haft hand om tidtagningen vid en av mattorna. Barnen har hjälpt till med lite av varje. En bra dag.

 

Grattis Nisse!
Kvällskris