Fånge på kontoret

Ledig helg och en måndag med pappersarbete… Hjälp, jag brinner upp!!!!

Moms i sista minuten och dessutom allt extrajobb som hör decembers bokföring till. Avstämningar och grejer och hundra timmars stillasittande känns det som. Gaaah!!

Jag jobbade i ladugården i förmiddags och har varit i skolan på ett utvecklingssamtal. Sedan hjälpte jag till och lastade av kalvar som Danne hade hämtat och körde ut lite foder. Men det räcker inte! Jag degar ihop fullständigt här känns det som! Måste nog ut och lyfta något tungt snart!

Ibland drömmer jag om just det här. Att få vara inomhus och sitta länge med kontorsjobb. Låta kroppen varva ner och inte behöva vara ute i snöyran. Ändå blir det så ofta helt motsatt effekt. Just nu gör det ont överallt. Det pirrar och kryper under skinner och jag känner mig osund, svag och trött. Och så är jag hungrig hela tiden. Fast inte på det där sköna sättet som när man har jobbat med kroppen.

Nej, jag har sagt det förr och jag säger det igen, jag beundrar verkligen folk som klarar av att ha stillasittande arbeten. Och det är tur att vi är olika.

bild-2018-02-12-kl-20-01
”Jag kan bokföra, jag är inte rädd..!”

Det jobbiga den här gången är att jag har hamnat efter igen. Fast jag verkligen försöker undvika det. Men det har ramlat på med så mycket annat (som vanligt) och det är så förbannat lätt att prioritera bort just kontoret.

Tanken är att ha kontorstid en dag i veckan. Fast inte en hel dag för då blir jag ju såhär illamående. Nej, ett antal effektiva timmar på regelbunden basis, och vid sidan av det lite lagom struktur på alltihop. Papper på rätt plats, småkvitton som häftas fast på något större och sätts in i rätt pärm, koll på post och räkningar utan att allt behöver bli ett jätteprojekt. Det måste bara gå!

Hmm… det känns som att jag har sagt OCH skrivit det här ett antal gånger förut… men vem vet? Plötsligt kanske det blir verklighet!

Nu kom jag i alla fall på vad jag ska göra för att få ett litet avbrott här.

bild-2018-02-12-kl-19-59

Å vad kul det ska bli att skura golv!!!